Öppna lärarkvällar
Köp biljett
Lärare experimenterar på kurs

Öppna lärarkvällar

Våra inspirationskvällar erbjuder möjlighet till ett roligt och lärorikt möte med likasinnade, nyfikna lärare. Vi varvar teori med praktik och ger deltagarna konkreta verktyg och uppslag att använda i den egna undervisningen.

Återvinn och bli miljönär

En kväll med miljö- och hållbarhet

En kväll med miljö- och hållbarhet

Återvinn och bli miljönär

Datum: 4 oktober 
Tid: Kl 16.00 – 18.00 (med mingel och fika från kl 15.30)

Skräpplockardagar är viktiga men vad mer kan vi göra i klassrummet för att arbeta mer hållbart och ta hand om miljön året runt? Under kvällen kommer du få mycket inspiration och material från två speciella gäster.

Tom Tits Experiment och Telge Återvinnings miljö- och hållbarhetspedagog, Anna Pettersson, presenterar ”miljönärsrecept” och andra ny material tagit fram för Södertälje skolor som även kan nyttjas av och inspirera lärare i närliggande kommuner. 

Kvällens andra speciella gäst är Johan Anderblad, författare till Bojan böckerna och Flugan Flax! Johan kommer att berätta om sitt intresse för återvinning och stora maskiner, varför han gjorde bokserierna om Bojan och Flax, och resonera kring hur ett intresse för fakta och hållbarhet kan inspirera barn att läsa mer. Johan har varit programledare på SVTs Bolibompa i över 20 år och känd för serier som Johans Fordon och Skräp. Han är journalist och har jobbat med både radio- och teveproduktioner för alla åldrar.

Johan och Flax (002)

Träffa - lära

Kemins dag

Tema plaståtervinning

Tema plaståtervinning

Kemins dag

Datum: 13 oktober
Tid: Kl 16.00 – 18.00 (med mingel och fika från kl 15.30)

Kvällen riktar sig främst till dig som undervisar i åk 4-7

Hur kan vi återvinna och omvandla gammal plast till ny råvara? Året Kemins Dag handlar om plaståtervinning. Under kvällen testar vi materialpaketet med ett experiment som handlar om mekanisk sortering av plast och ett där plasten renas genom upplösning. Vi passar också på med grundläggande plastkunskap. Alla deltagare får med sig ett materialpaket att använda i sin undervisning. Obs! Begränsat antal platser. Först till kvarn!
Denna lärarkväll sker i samarbete med AstraZeneca. 

Läs mer om Kemins Dag - IKEM.se

AstraZeneca logo

Upptäck Tom Tits...

...och få inspiration av vår gästföreläsare

...och få inspiration av vår gästföreläsare

Upptäck Tom Tits och få inspiration av vår gästföreläsare

Datum: 10 november 
Tid: Kl 16.00 – 18.00 (med mingel och fika från kl 15.30)

Kvällen riktar sig främst till dig som undervisar i åk 4-9

En kväll både för dig som aldrig besökt Tom Tit och för dig som söker ny inspiration för hur du kan nyttja informella lärmiljöer i din undervisning. Gå en rundtur i utställningen med Tom Tits pedagoger. Utforska de olika utställningar och dess möjligheter.

Efter visningen kommer du få tips av gästföreläsare, Micke Hermansson:

"Utveckla din presentationsteknik och nå fram till dina elever på ett inspirerande och motiverande sätt. Micke Hermansson (Grej of the day) ger oss tips på hur man kan lyckas att bli en bättre talare och föreläsare samtidigt som han visar på vilket sätt allt bygger på hur hjärnan funkar, hur vi lär oss och varför".

Stort tack till Bonnier Förlagen Lära som sponsrat kvällens aktiviteter: https://www.bonnierforlagenlara.se/

Träffa - lära

 

Anmäl dig här

Kryssa i den/de lärarkvällar du vill gå på
Genom att trycka på skicka samtycker jag till att Tom Tits Experiment behandlar och sparar personuppgifter om mig.
Dela sidan:

Våra samarbets­partners