Aktuellt
Köp biljett

Aktuellt

Läs om våra senaste nyheter och utställningen.

MASTODONT - Giganternas storhetstid

Vår park har fått nya hyresgäster och vi får lära oss mer om dessa gigantiska forntidsdjur. Hur långa kunde en mammuts betar bli? Vilket djur kallas för knivtand? Vilket djurs skelett misstogs först för drakar? Och hur stor var egentligen jättehjorten?

Mastodont_TTE_news

Insamling Min Stora Dag

Till förmån för Min Stora Dag har vi nu en insamling där du som besökare kan skänka 10 kronor när du köper din entrébiljett. 
Tack för att ni ger livsviktig glädje till barn som kämpar!

Nyhet - Parkkort

Nu har vi en nyhet för dig som älskar vår park! Vill du hitta nya vägar i labyrinten? Svänga dig upp och ner i jojon? Då är vårt nya parkkort något för dig!

Parkkortet är giltigt under perioden som parken är öppen, 30 april – 2 oktober. Med parkkortet har du fri entré till hela Tom Tits Experiment. Kortet går att köpa när som helst under säsongen, giltighetsdatumen och priset är detsamma.
Korten köps på plats i entrén och det är personligt.

Pris: 365kr för vuxna och barn.

Fri entré för alla människor på flykt

Händelserna runtom i världen lämnar ingen oberörd och vi är många som vill hjälpa till. Vi på Tom Tits vill kunna erbjuda en plats för familjer att kunna ha en rolig stund tillsammans.
Därför har vi beslutat att just nu ge alla människor på flykt fri entré. Som entrébiljett gäller LMA-KORT från Migrationsverket. På grund av det rådande kriget i Ukraina gäller även ett ukrainskt pass för fri entré. Erbjudandet gäller alla dagar. 

Tom Tits Experiment är Sveriges största Science center. På totalt fyra våningsplan finns experiment för både stora och små. Experimenten lockar oss att utforska teknik, fysik, matematik, biologi, illusioner och mycket mer. Många sinnen tas i bruk och en hel del experiment upplever man helt enkelt i kroppen genom att snurra, hoppa och studsa. Välkommen till ett Science center för hela familjen! 

Tom Tits Experiment - för de allra yngsta

”Naturvetenskap och teknik har ingen åldersgräns! Barn är födda forskare, de första åren genomför barn tusentals experiment för att förstå sin kropp och sin omvärld.”  - Tiffany Alnefelt, Pedagog- och programutvecklare på Tom Tits Experiment.

Därför är det glada nyheter att vi har beviljats ett stipendium för att jobba vidare med projektet BabySTEM – Upptäckarglädje för de allra yngsta.

Under 2022 kommer vi bjuda in föräldrar med deras barn i åldern 0-2 år på tematiska träffar hos Tom Tits. Föräldrarna kommer få kunskap och inspiration för att utforska naturvetenskapen i vardagen, tillsammans med sina barn.

Projektet genomförs i samverkan med föräldragrupper i Södertälje och möjliggörs genom stöd från Skandias stiftelse Idéer för livet.

Text om ett stipendium för ett projekt som heter BabySTEM

Dela sidan:

Våra samarbets­partners