Köp biljett
Bild på pojke som tittat på ljusslingor i ett blått rum

Sinnesgläntan

Sätt dig ner en stund och lyssna, titta och känn efter. Vad upplever du? Förändras känslan i kroppen när färgen går från grön till lila?

Sinnesgläntan är ett experiment som är framtaget tillsammans med Stålhamra grundsärskola.

Experimentet Sinnesgläntan andas både tillgänglighet och känsla. I gläntan möts du av färger, former, naturljud och ljus. Allt annat liv utifrån stängs ute och du upplever ett lugn. Det är omöjligt att gå in här utan att känna något. Och det är just den känslan, som är syftet med hela experimentet. Här ges besökaren möjlighet att verkligen uppleva hur sina sinnen fungerar. Allt från hur Sinnesgläntans olika färger påverkar humöret, till hur ljudet och ljudet påverkar stressnivån. Det är en plats att tanka både energi, positivitet och bara vara en stund.

Experimentet Sinnesgläntan har skapats tillsammans med elever från Stålhamra grundsärskola. Från start bestod projektet av lådor med olika material. Diskussioner kring hur saker och ting kändes blev utgångspunkten i hur experimentet skulle utformas. Med allas olika professioner i projektet, tillsammans med elevernas nyfikenhet, tog experimentet form och gick från en modell till ett helt rum fylld av upptäckarglädje.

Resultatet blev ett rum som bara är, men som är väl genomtänkt för att inkludera alla.

Våra samarbets­partner