Höstlov på Tom Tit
Köp biljett
Pojke tittar på en dinosaurie

Höstlov på Tom Tit

Ett höstlov fullt av dinosaurier! Ta sista chansen att träffa våra urtida vänner i parkutställningen Dinosauria. Inne i Tom Tits stora hus väntar massor av kluriga experiment och den nya utställningen Kraft & Rörelse!

Sista chansen att upptäcka Dinosauria

Vågar du kika in i Deinonychus stora gap, titta närmare på Zuuls benkrossarklubba och stirra det enorma rovdjuret Tyrannosaurus Rex i vitögat? Succéutställningen Dinosauria visas i vår stora park hela höstlovet, fram till och med 1 november.

De verklighetstrogna dinosaurierna fascinerar både stora och små! Studera hur de rör sig, lyssna på deras olika läten och lär er massor om dessa gigantiska, skräckinjagande och spännande urtidsdjur tillsammans med oss! Läs mer om Dinosauria här.

Ett barn och vuxen står i DimridånHuset är öppet igen!

Vårt stora gamla hus är till för att upptäckas – nu har vi äntligen öppnat dörrarna till våra fyra våningsplan, fulla av spännande experiment som längtar efter att utforskas av nyfikna vildhjärnor!

Spana in vår nya utställning Kraft & Rörelse där vi tittar närmare på alla fantastiska tekniska och fysiska fenomen som finns runt omkring oss – men som inte syns. Undrar du hur magnetism, gyrokrafter och tyngdlagen egentligen fungerar? Här använder du din egen kropp för att hissa, cykla, balansera och snurra – och känna kraften!

Testa Testbanan

Hallå alla fartdårar! Det nya experimentet Testbanan är precis vad det heter – en bana där du får konstruera, testa, anpassa och testa igen. Hur ska du bygga din bil för att få snabbast möjliga tid i banracet?

TestbananSåpbubblans magiska värld

I såpbubbelshowen tittar vi närmare på stora bubblor, små bubblor, runda bubblor, kantiga bubblor, tunga bubblor – ja, alla möjliga varianter av såpbubblor! Tänk på att du måste förboka din plats till showen innan du kommer. Här kan du läsa mer om såpbubbelshowen och boka din platsbiljett.

Förköp och slottider

Tänk på att du fortfarande måste köpa din biljett innan du kommer till oss. Du kan välja att komma klockan 10.00, 11.00, 13.00 eller 14.00. Tiden du bokar är din entrétid och vi ber att du kommer inom 30 minuter. Oavsett vilken tid du bokar får du stanna tills vi stänger. Anledningen till att vi har olika slottider är att undvika långa köer och trängsel.

Läs mer om våra biljetter och förköp din biljett här!

Vilda västern-snurran syns genom två händer som formar ett hjärtaTom Tit och corona

Vi vill poängtera att även om saker och ting börjar återgå till det normala i samhället, befinner vi oss fortfarande i väldigt speciella tider med anledning av coronapandemin. För att minska risken för smittspridning har vi vidtagit följande åtgärder:

  • Vi släpper in ett begränsat antal besökare per dag.
  • Besökare uppmanas att hålla avstånd till varandra genom tydliga markeringar och skyltar.
  • Vi har utökat våra städrutiner. Områden och experiment som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer rengörs mer frekvent. Handsprit finns tillgängligt i hela utställningen.
  • Ett fåtal experiment som utgör en smittorisk, exempelvis genom att vara i kontakt med ansiktet, har stängts av eller flyttats ur utställningen.
  • För att skydda både besökare och personal sitter plexiglasskydd uppsatta i kassorna. Dessutom har vi ingen kontanthantering. Det går utmärkt att betala med kort eller Swish!

Vi vill understryka att våra besökare även har eget ansvar att hålla avstånd till varandra, respektera hänvisningar och visa hänsyn till andra. Det är vårt gemensamma ansvar att skydda varandra mot coronaviruset. Tack för att ni hjälper till! Här kan du läsa mer om hur vi anpassat vår verksamhet.

Dela sidan:

Våra samarbets­partners