Köp biljett

Vanliga frågor

Här finns svar på några vanliga frågor. Saknar du något? Hör av dig till info@tomtit.se.

Hur lång tid behöver jag ha på Tom Tit för att hinna med allt?
Tom Tit är en stor anläggning med många experiment. Du kan se och testa allt i vilken ordning som helst. Det ger en flexibilitet där du kan välja om du vill göra ett kortare besök på några timmar eller tillbringa en hel dag hos oss. 

Kan jag ta med mig barnvagn?
Det går bra att ta med barnvagnen. Hiss finns till alla våningsplan och i parken finns flera ramper.  Vill du hellre lämna din barnvagn går det bra att parkera på angivna barnvagnsparkeringar. 

Finns hiss att låna?
Inne i huset finns hiss till alla våningsplan. Under rådande omständigheter är hissen dedikerad till besökare med nedsatt rörlighet eller barnvagn.

Kan jag låsa in mina tillhörigheter hos er?
Ja, på plan 1 finns förvaringsskåp med kodlås. Det finns även krokar att hänga kläder på i Pelarsalen.

Kan jag med funktionsvariation besöka er?
Tom Tits mål är att alla ska ha möjlighet att undersöka, upptäcka och ha roligt med allt som finns här. Besökare med vissa funktionsvariationer kan inte fullt ut delta i alla aktiviteter, men de flesta experiment kan testas av den som kanske inte når så långt. Det finns mycket att uppleva med olika sinnen, som känsel, lukt och hörsel. I parken finns det flera ramper. Vi har två handikapp-parkeringsplatser intill huvudentrén på Storgatan 33. Bredden medger inte att man använder ramp från sidan. Handikapptoaletter finns på varje våning i huset.

Ledsagare med giltigt ledsagarbevis har fri entré i sällskap av person med funktionsvariation. Sjukintyg eller papper ifrån Försäkringskassan är ej ett giltigt ledsagarbevis. Har du en ledsagarhund får den självklart komma in. 

Inne i huset finns ramper för dig som exempelvis är rullstolsburen eller kommer med rullator eller barnvagn. Det finns även ramper upp till vattenavdelningen ute i parken.

Våra dörrar i huset är elektroniska och extra breda för att underlätta tillgängligheten.

Kan jag låna rullstol på Tom Tit?
Ja, det går alldeles utmärkt. Vårt hus och park är stort så vi har full förståelse för att det kan bli jobbigt att ta sig runt. Fråga i entrén så hjälper de dig!

Hur hittar jag till er?
Här hittar du info om vägen till oss: Hitta hit

Var kan jag parkera?
Betalparkering finns på Nedre Villagatan i anslutning till Tom Tits Experiment.

Vad gör jag om jag får problem med mina biljetter?
Behöver du boka om eller avboka dina biljetter? Har du beställt biljetter men inte fått dem? Hör av dig till info@tomtit.se så hjälper vi dig!

Hur kan jag betala hos er?
Tom Tit är ett kontantfritt vetenskapsmuseum. Det går utmärkt att betala med Swish eller kort (ej American Express). Rikskuponger samt rikskupongskortet fungerar inte heller hos oss. 

Annan viktig information
Husdjur är inte tillåtna, undantag ledsagarhund. Tom Tit är ett rökfritt område. 

Våra samarbets­partner