Köp biljett

Sportlov på Tom Tits Experiment

Tom Tits Experiment är en perfekt inomhusarena för roliga saker att göra på sportlovet. Här kan hela familjen uppleva en värld full av spänning och kunskap, perfekt för alla nyfikna barn och vuxna som vill hitta på något roligt och lärande under sportlovet. Låt oss ta en närmare titt på några av alla aktiviteter och experiment som väntar på er.

Aktuellt under sportlovet

Kommer uppdateras inom kort

Att göra på sportlovet med barn

Då våra utomhusaktiviteter tar paus under vintern lägger vi istället extra mycket fokus på att skapa en rik upplevelse för er inomhus. Hos oss finns sportlovsaktiviteter för alla som är nyfikna på vetenskap. Vi har experiment och andra aktiviteter som passar för såväl yngre barn som föräldrar. Så för dig som funderar över saker att göra under sportlovet berättar vi mer om vad du kan vänta dig när du besöker oss.

Missa inte såpbubbelshowen

Kickstarta sportlovet med vår såpbubbelshow som har blivit en favorit bland både barn och vuxna. I vår show får ni uppleva såpbubblor i alla tänkbara storlekar och former. Vår såpbubbelshow ger hela familjen en inblick i vetenskapens och fysikens värld.

Tillsammans utforskar vi allt från bubblornas geometri till de fysiska lagar som gör bubblor möjliga. Den här showen förenar underhållning, vetenskap och lärande på ett spektakulärt sätt.

Kluriga utmaningar i Knep & Knåp-hörnan

Sportlov för barn kan vara ett utmärkt tillfälle för lärande och nya utmaningar. I vår avdelning Knep & Knåp kan både barn och föräldrar utmana sitt logiska tänkande i pussel och andra kluriga experiment. Här får ni prova på era färdigheter i till exempel Houdinis knut, kulpyramiden och T-pusslet.

I Knep & Knåp-hörnan övar ni på kreativ problemlösning, tredimensionellt tänkande och att lösa komplexa problem. Experimenten genomförs på ett lekfullt sätt som passar både små och stora barn.

Fyra våningar fulla med experiment

Hos oss på Tom Tits Experiment finns det gott om roliga sportlovsaktiviteter. En stor fördel är att de passar utmärkt under ett sportlov för en barnfamilj där det finns syskon i olika åldrar. Våra experiment är utformade så att även mindre barn ska kunna delta. Dessutom går merparten av dem bra att utföra helt på egen hand.

I våra experiment får ni lära er mer om naturkunskap, teknik och fysik. Experiment kan vara inriktade på exempelvis:

  • Biologi
  • Elektricitet
  • Astronomi
  • Magnetism
  • Mekanik

Ni behöver heller inga förkunskaper för våra experiment. All information står tydligt angiven tillsammans med experiments instruktioner.

Balansexperiment

Ett av våra omtyckta experiment är balansskivan. Här utforskar vi bland annat tyngdpunkt och jämvikt på ett interaktivt sätt. Genom att placera klossar på en skiva lär ni er om vad som krävs för att skivan ska vara i balans. På ett lekfullt sätt utforskar ni fysikens lagar och principer. Utöver balansskivan har vi även flera andra experiment som är inriktade på att utforska just balans.

Den mystiska Bermudatriangeln

Med experimentet Bermudatriangeln får ni följa med på en djupdykning i de fysiska lagar som råder i vattnet. Här lär er om ett av världens mest gåtfulla mysterier – Bermudatriangeln. Genom att utforska hur gaser kan påverka bärkraften i vattnet får ni en praktisk demonstration som ger större förståelse för naturvetenskapliga krafter.

Ett sportlov fyllt med vetenskap och äventyr

Hos oss på Tom Tits blir sportlovet ett äventyr. Här kan hela familjen upptäcka och lära genom roliga aktiviteter. Vi gör det enkelt att dyka ner i vetenskapens spännande värld. Allt ni behöver ta med er är er nyfikenhet.

Våra experiment, utställningar och shower är utformade för att inspirera och lära, samtidigt som de ger en unik och rolig upplevelse för alla besökare. Med våra spännande och interaktiva aktiviteter garanterar vi ett minnesvärt sportlov för barn och unga, fyllt av ny kunskap, lek och äventyr. Här kan du läsa mer om olika resvägar så att du kan hitta till oss så enkelt som möjligt, med tåg, buss eller bil.

Förboka era biljetter under sportlovet

Glöm inte bort att du kan köpa biljetter i förväg för att säkra din plats hos oss lagom till ert besök. Det är extra viktigt under lov och helger då vi har högre tryck än vanligt. Välkommen till oss på Tom Tit!

Våra samarbets­partner