Köp biljett
Pojke hänger upp och ner

Sommarlov på Tom Tits Experiment

Under sommalovet bjuder vi på Tom Tits Experiment in till en spännande värld av upptäckter utomhus. Sommarlovsaktiviteter hos oss passar för alla barn och unga som är nyfikna på naturvetenskap och teknik. Om du letar efter saker att göra under sommarlovet, har du kommit helt rätt!

Förboka biljetter för att säkra plats hos oss

Aktuellt under sommarlovet

Under sommaren kan du ta del av temat "träna som en astronaut" ute i experimentparken. Utöver våra parkexperiment utökas parken med nya experiment och aktiviteter kopplat till temat så som stockbanan, stringmaze och samarbetsbanan. 

Du kan också njuta av lättare måltider och glass i vårt parkcafé, äta pizza från pizzavagnen eller en a la carte meny från restaurangen. Mer information om mat på Tom Tit hittar du här

Utomhusexperiment i Södra parken

Vårt stora utomhusområde, Södra parken, förvandlas under årets varmare månader till ett vetenskapligt lekland. Där kan både barn och vuxna utmana sig i olika experiment. Södra parken är en perfekt destination för roliga aktiviteter under sommarlov med barn. Här finns mycket kul att göra och upptäcka, inte minst:

  • Cykla på lina
  • Snurra i centrifugen
  • Utforska energiskogen
  • Vibrera med ljudstenarna

Genom att cykla på lina kan ni uppleva cirkuslivet på ett säkert sätt. Cykeln är specialdesignad och utrustad med en motvikt som sänker tyngdpunkten. På så sätt får ni möjlighet att utmana balansen på en helt ny nivå. Vem i familjen vågar cykla hela sträckan?

Ett annat omtyckt experiment i Södra parken är centrifugen. Den tar er på en snurrig färd där ni pressas mot väggen av centrifugalkraften. Det skapar en helt unik känsla av tyngdlöshet.

I Södra parken kan ni också utforska energiskogen. Där får ni lära er mer om vad en energiskog egentligen är för något och hur det är möjligt att omvandla träd till energi. Den som är riktigt äventyrslysten kan prova sin lycka i guldvaskningen. På klassiskt vis får ni prova på att vaska fram guld och hittar ni något får ni ta med det hem.

För en fascinerande demonstration av fysikens lagar kan ni prova på att slå på ljudstenarna som finns i Södra parken. När ni slår på stenarna kan ni höra hur vibrationerna omvandlas till ljusvågor som sprider sig i luften.

Norra parken

Även Norra parken bjuder på spännande sommarlovsaktiviteter. Vindträdet lär er om hur ett vindkraftverk fungerar och på vippbryggan kan hela familjen samarbeta för att hitta jämviktsläge.

De här experimenten är bara några av alla sommarlovsaktiviteter som vi har i våra parker. Vårt utomhusområde är med andra ord fyllt av spännande aktiviteter att göra på sommarlovet med barn, men det finns också mängder med experiment att utforska inomhus.

Säkerhet i parken

I och med att parken är fylld av både vattenexperiment och vattendrag är det väldigt viktigt att målsman eller annan ansvarig vuxen har barn under uppsikt. För allas säkerhet får inte barn under 12 år vistas ensamma i parken. 

Sommarlovsaktiviteter inomhus

Inne i vårt stora Tom Tits Experiment science center väntar fyra våningsplan med roliga upplevelser. Här finns experiment för både små och stora barn. Även de vuxna i familjen hittar utmanande och lärorika experiment.

Blixtskaparen är ett av våra mest omtyckta experiment inomhus. Här får ni lära er mer om hur väderfenomenet blixtar fungerar. Experimentet går ut på att ni laddar upp två klot till dess att det blir en urladdning som skapar blixtar.

Inomhus finns också experiment där ni lär er mer om till exempel elektromagnetism, DNA, dominoeffekten och mycket mer.

Roliga saker att göra på sommarlovet

Att välja Tom Tits Experiment för sommarlovsaktiviteter i närheten av Stockholm innebär att hela familjen får en dag fylld av lärande och äventyr. Vi erbjuder en unik miljö för barn och vuxna att tillsammans utforska teknik, fysik och naturvetenskap.

Tom Tits Experiment passar för både små och stora barn och ni behöver inga förkunskaper för att kunna ta del av alla våra experiment. Vi ser fram emot att bjuda er på ett sommarlov fyllt av upptäckter.

Förboka era biljetter under sommarlovet

Tänk på att du kan köpa biljetter i förväg för att säkra din plats hos oss. Det är extra viktigt under lov och helger då vi har högre tryck än vanligt. Funderar du på hur du enklast hittar till oss har vi samlat olika resvägar.

Välkommen till oss på Tom Tit!

Våra samarbets­partner