Köp biljett

Påsklov på Tom Tits Experiment

Hos oss på Tom Tits Experiment får du uppleva ett påsklov fyllt med vetenskapliga äventyr. Tom Tits Experiment är Sveriges största science center och här har vi skapat en värld där lekfullt lärande står i centrum. Hos oss är barn i alla åldrar välkomna och vi kan garantera att alla med ett barnasinne kommer att ha väldigt roligt, oavsett ålder. Här kan du ta reda på vad du kan göra under ett besök hos oss under påsklovet med barn.

Aktuellt under påsklovet

Här får Tom Tits får själva fylla på med ytterligare information här om vad som är på gång. Aktuella utställningar? Speciella aktiviteter som är aktuella för påsklovet?

Aktiviteter på Tom Tits Experiment

Ni behöver inga förkunskaper för att ta del av alla våra experiment, utställningar och shower. Vårt stora science center är fördelat på fyra våningsplan. Här möter ni en miljö som både är rolig och kreativ. Hela familjen kan utforska vetenskap med både kroppen och sinnet. Hos oss hittar ni experiment som täcker en lång rad ämnen, som exempelvis:

  • Astronomi
  • Biologi
  • Fysik
  • Kemi
  • Människokroppen
  • Teknik

Experimentera med elektricitet och energi

När ni besöker oss ska ni inte missa det vi kallar för handbatteriet. Det är ett experiment som passar både små och stora barn som är nyfikna på hur elektricitet fungerar. Genom att placera händerna på varsin metallplatta får ni uppleva hur den egna kroppen kan skapa energi i kontakt med metaller. Det här är ett interaktivt experiment där ni på ett säkert sätt får känna elektriciteten direkt genom fingertopparna.

I kategorin elektricitet kan ni också utforska hur generatorer och motorer fungerar. Här lär ni er om hur rörelseenergi kan omvandlas till annan energi. På ett lättförståeligt sätt får ni en praktisk lektion i hur fysikens lagar fungerar.

Lär om hjärnan och människokroppen

På Tom Tits Experiment lär ni er inte bara om saker som teknik och energi, utan också om människokroppen och hjärnan. Exempelvis kan ni utforska hjärnans hemligheter och genom interaktiva modeller få en inblick i hjärnans olika delar och hur de fungerar.

Både barn och vuxna kan testa sitt minne i våra memory-experiment. Det är en rolig och utmanande aktivitet som framförallt många av våra unga besökare uppskattar. Hos oss kan ni också lära er om människokroppen på ett interaktivt sätt. Exempelvis genom att prova på vår felstyrda cykel där sensoriska färdigheter sätts på prov. Det här är bara några av alla roliga saker att göra på påsklovet hos oss på Tom Tits.

Upplev en lärorik såpbubbelshow

Ni som besöker oss med barn får inte missa vår lärorika såpbubbelshow. Här kan stora som små fördjupa sig i fysikens spännande värld. Showen bjuder på såpbubblor i alla möjliga storlekar och former och ni får lära er om fysikens lagar som gör såpbubblor möjliga. Vår show är uppskattad av både barn och vuxna och är en perfekt aktivitet under påsklov för barnfamilj med syskon i olika åldrar.

Finns det aktiviteter utomhus på Tom Tits Experiment?

Under påsklovet är både Södra och Norra parken stängd och istället har vi fokus på att ge er en fantastisk upplevelse inomhus. Parkerna öppnar tillsammans med alla våra utomhusaktiviteter i maj månad.

För vilka åldrar passar era experiment?

Våra experiment, utställningar och shower är utvecklade för att passa hela familjen. Experimenten är designade för att vara enkla att förstå och det krävs inga förkunskaper. På så sätt kan både små och stora barn delta. Så för dig som letar efter saker att göra under påsklovet med barn, rekommenderar vi ett besök hos oss på Tom Tits Experiment.

Förboka era biljetter under påsklovet

Kom ihåg att du kan köpa biljetter i förväg för att säkra din plats hos oss lagom till ert besök. Det är extra viktigt under lov och helger då vi har högre tryck än vanligt. Du hittar enklast till oss med tåg, buss eller bil. Välkomna!

Våra samarbets­partner