Köp biljett

Höstlov på Tom Tits Experiment

Hos oss på Tom Tits Experiment har vi en hel byggnad med fyra våningsplan som är fullt av upplevelser. Så om du letar spännande saker att göra under höstlovet och tips på roliga höstlovsaktiviteter för hela familjen har du kommit precis rätt.

Tom Tits Experiment är Sveriges största science center och här kan hela familjen lära sig mer om naturvetenskap och teknik. Låt upptäckarglädjen ta plats när ni utforskar några av alla våra 400 experiment och andra spännande aktiviteter.

Aktuellt under höstlovet

Uppdateras inom kort

Höstlovsaktiviteter för barn

Hos oss finns något för både de allra minsta och för äldre barn. Vi har bland annat experiment som kräver lite eftertanke och därmed passar de som är äldre. I vår knep & knåp-hörna blir både barn och vuxna utmanade i olika pussel och tankeövningar. En plats som passar precis alla åldrar. Exempel på spännande utmaningar här är bland annat:

  • Houdinis knut
  • Kulpyraminden
  • Jätteknepet
  • Tangram

Eller vad sägs om experiment där ni får bygga ihop djurceller i stor skala eller där ni kan utforska dominoeffekten? Och en massa annat! För de mindre barnen har vi flera olika balansexperiment som garanterat är en succé för alla med mycket energi.

Där här är bara några exempel på alla våra aktiviteter som passar att göra på höstlovet med barn. Vi har samlat både kluriga, fysiska och spännande experiment så att hela familjen kan hitta något som de tycker om.

Experiment som passar alla

När ni besöker oss behöver ni inte oroa er för att något ska vara svårt att förstå. Vid alla experiment och utställningar finns information som är enkel att ta till sig och det krävs inga förkunskaper för att kunna delta. Många av våra experiment är också utformade för att barn ska kunna genomföra dem på egen hand.

Upplev en magisk såpbubbelshow

När ni besöker oss får ni inte missa vår såpbubbelshow. Här får familjen uppleva ett magiskt universum där vi går på djupet i vetenskapliga mysterier. Vi undersöker inte bara de runda såpbubblor som du är van att se, utan också kantiga bubblor i olika storlekar och varianter. Såpbubbelshowen passar alla som vill lära sig mer om vetenskapliga fenomen.

Utmanande utställningar

På Tom Tits Experiment har vi flera olika utställningar som är utformade för att både utmana och inspirera. Här får ni lära er mer om bland annat:

  • Människokroppen
  • Naturvetenskap
  • Teknik
  • Spännande illusioner

Här finns en vattenavdelning där vi utforskar saker som vattentryck, ytspänning och vattenströmmar. Lär er vad som händer när två vattenstrålar krockar, eller prova på att tvätta av ansiktet i geishaskålen utan att doppa händerna. Det är bara några av alla roliga saker att göra på höstlovet hos oss på Tom Tits.

Varför besöka Tom Tits Experiment i höst?

Att välja hur ni ska spendera ert höstlov med barn kan vara en utmaning. Under höstlov som barnfamilj är det inte alltid lätt att komma på aktiviteter som både föräldrar och barn tycker är kul.

Hos oss på Tom Tits Experiment garanterar vi att ni får en dag fylld av upptäckter, kunskap och glädje. Hos oss får hela familjen en chans att lära sig nya saker om hur vår värld fungerar. Perfekt för alla som söker höstlovsaktiviteter i närheten av Stockholm. 

Här får barn möjlighet att väcka sitt intresse för vetenskap och teknik. Samtidigt blir det ett tillfälle för hela familjen att skapa fina minnen tillsammans. Vi på Tom Tits Experiment bjuder in alla familjer att kliva in i en värld där vetenskapen blir levande. Här kan du läsa mer om hur du enklast hittar till oss.

Förboka era biljetter under höstlovet

Kom ihåg att du kan köpa biljetter i förväg för att säkra din plats hos oss. Det är extra viktigt under lov och helgdagar då vi har högre tryck än vanligt. Välkommen till oss på Tom Tit!

Våra samarbets­partner