Science Fear

Science Fear

Experimentshow med Markus Granseth, gossedjursmonster i Makerspace och som alltid vår helt bläcksvarta mörkertunnel. Hur vill du spendera årets läskigaste lov?

Höstlov = Experimentshow!

Ni kanske har sett honom göra världens största slime i vår Youtubeserie? Eller kanske hängt med när han var programledare för Experimentkampen? Markus Granseth är tillbaka på Tom Tits Experiment igen med sin fantastiska experimentshow! 29:e oktober till 2:a november kommer Markus hålla i två shower om dagen, 11.00 och 14.00, på Östra vinden. 

Begränsat antal platser per show och först till kvarn gäller. Vi har ej möjlighet att ta in barnvagnar i lokalen av säkerhetsskäl, barnvagnsparkering finns på plan 1. 

Hårresande experiment

När man ryser så ställer sig håret på armarna rakt upp, detta kan även ske med hjälp av statisk elektricitet. Hur uppstår statisk elektricitet och kan man till exempel flytta vatten med hjälp av det? I Familjeverkstan får du testa att experimentera med statisk elektricitet själv. Får du inte nog av elektricitet kör vi en experimentshow om statisk elektricitet i Periodiska systemet.

 

Gossedjursmonster tar över Makerspace

Tänk om man tog huvudet från en krokodil och satte det på kroppen av en känguru och avslutade med svansen från en påfågel? Under höstlovet får du vara med och skapa nya ännu oupptäckta varelser med hjälp av gosedjur och din fantasi.

Vill du ta med dig ditt gosedjursmonster hem är det bara ta med ett gosedjur att byta in mot monstret. På så sätt finns det material till alla och vi lär oss hur återbruk fungerar.