Köp biljett

Återvinn och bli miljönär

Återvinn och bli en miljönär är ett nytt arbetsmaterial med fokus på miljö- och hållbarhet för grundskolor inom Södertälje kommun. 

Arbetsmaterial

I faktatexten ”Återvinn och bli Miljönär” lär du dig hur det fungerar med återvinning i Södertälje kommun och nyttan med att återvinna material. Vi har även tagit fram instuderingsfrågor till materialet.

Filmen ”Återvinn eller försvinn” finns tillgänglig tillsammans med extra fördjupningsfrågor med utmaningar i både skolan och hemmet. 

F-3

Film med Tobbe Trollkarl - Återvinn eller försvinn

Frågor till film

Frågor och svar till film

4-6

Faktatext "Återvinn och bli en Miljönär"

Frågor till faktatext

Frågor och svar till faktatext

Extra fördjupningsfrågor till Återvinn och bli en miljönär

F-6

Miljönärsrecept

Miljönärsrecepten

Det är aktiviteter och experiment att göra med dina elever. Varje recept innehåller ett material ur förpackningsåtervinningen. Miljönärsrecepten ska inspirera till att på ett lekfullt sätt pyssla, konstruera och experimentera med återbrukat material.

Eleverna använder och utvecklar sin kreativitetet och problemlösningsförmåga samtidigt som de skapar nytt värde till saker som annars skulle kastas bort.

Se hit!

Följ gärna vår grupp ”Tom Tits Experiment för pedagoger” på Facebook. Där får du mer information om alla våra lärarkvällar och annat spännande som händer.

Telge Återvinning och Tom Tits Experiment har ett nära samarbete i miljöfrågor och har sedan våren 2022 en gemensam Miljö- och hållbarhetspedagog som finns till er hjälp gällande Miljö- och hållbarhetsfrågor. Ni är välkomna att boka föreläsningar för er lärare och för era elever. Läs mer!

Materialet är framtaget i samarbete mellan Telge-bolagen, Tom Tits Experiment och Utbildningskontoret.

Våra samarbets­partner