Köp biljett

Aktuellt på Tom Tit

Här kan du ta del nyheter och tillfälliga aktiviteter som händer i huset just nu. 

Pris för Stockholmarnas favoritmuseum 2024

Tom Tits Experiment har korats till stockholmarnas favoritmuseum 2024 i toppstrid med Armémuseum och Vasamuseet som hamnar på andra respektive tredjeplats. Utmärkelsen delas ut av konsultföretaget Evimetrix som årligen genomför en undersökning där 1500 stockholmare får säga sitt om länets museer. På årets gala, som hölls på Junibacken under tisdagskvällen 20 februari, utsågs Tom Tit även till ”Årets klättrare” och vinnare av kategorin ”Barnperspektivet”.

Första pris

  • Stockholmarnas favoritmuseum
  • Årets klättrare
  • Barnperspektivet

Andra pris

  • Bästa utställningar

Tredje pris

  • Museet med det starkaste varumärket

Evimetrix som ligger bakom enkätundersökningen skriver i sitt pressmeddelande att den viktigaste parametern för att bli en nöjd besökare har tidigare alltid varit utställningarna. I år ändrades det till att istället vara lärande. Utställningarna är fortsatt viktiga, men lärandet är som sagt ännu viktigare.

Läs mer om våra vinster här

Rymden 2024 - träna som en astronaut

Under 2024 kommer vi på Tom Tit att lämna jordelivet och istället blicka ut i det oändliga - nämligen rymden. Mer precist kommer du få möjlighet att träna som en astronaut utifrån många olika perspektiv. Sett till både muskler, hjärta och hjärna finns flera experiment där du kan utmana och prova på hur astronauter tränar inför en rymdfärd. Självklart finns alla våra 400 experiment kvar i huset för dig som vill utforska allt annat också! Inspiration har tagits från Mission X- vill du veta mer, kan du läsa om det här

 

Våra samarbets­partner