Köp biljett

Jullov på Tom Tits Experiment

Ett jullov ger barn och familjer en välförtjänt ledighet och även möjligheten att upptäcka nya saker tillsammans. Vi på Tom Tits Experiment bjuder därför in hela familjen till roliga jullovsaktiviteter i närheten av Stockholm. Hos oss finns alltid något nytt och spännande att uppleva. Att kombinera nöje och lärande är en fantastisk aktivitet att göra på jullovet med barn.

Hos oss bjuder vi stora som små på en upplevelse fylld av kunskap och äventyr, perfekt för kalla vinterdagar. Så låt oss titta närmare på saker att göra under jullovet och tips som du hittar hos oss.

Aktuellt under jullovet

Uppdateras inom kort

Spännande utställningar

Våra spännande och lärorika utställningar passar perfekt som en aktivitet under jullov för barnfamilj med både stora och små barn. Hos oss hittar ni flera kunskapsinriktade utställningar som blir roliga aktiviteter för både barn och vuxna.

Utforska kraft och rörelse

I vår utställning Kraft & Rörelse får ni dyka djupt ner i de olika osynliga fenomen som omger oss. Lär er mer om allt från magnetismens mystiska kraft, till tyngdlagens regler. I Kraft & Rörelse kan hela familjen ta del av en interaktiv plattform där ni lär er mer om fysikens värld. Genom att använda kroppen och olika verktyg kan både barn och vuxna utforska maskiner, hävstänger, lutande plan och uppleva hur rörelse kan omvandlas till kraft.

Lär er om människokroppen i CellSkapt

Utställningen CellSkapt tar er på en spännande resa genom människokroppen. Här lär ni er om:

  • Tarmarnas uppbyggnad
  • Blodådror och det livsviktiga flöde som sker där
  • Hjärnans funktion
  • Skelettets uppbyggnad

Den här utställningen är en härlig blandning av experiment, anatomiska modeller och visuella framställningar. I CellSkapt får alla en chans att utforska och lära sig mer om hur människokroppen fungerar.

Stig in i illusionernas värld

Illusionsgalleriet utmanar din uppfattning om verkligheten. Här möts ni av en samling kluriga och optiska illusioner. Galleriet bjuder på både skratt och kunskap när ni utforskar och leker med olika perspektiv och former.

Upptäck våra experiment under jullovet

En annan av de roliga saker att göra på jullovet som ni hittar hos oss är alla våra experiment. Vi på Tom Tits har fyra våningar där ni hittar experiment som lär hela familjen om naturvetenskap, fysik och teknik.

Prova på experimentet ansiktsmixen

I vårt experiment ansiktsmixen ger vi er en unik möjlighet att se er själva på ett helt nytt sätt. Här får ni nämligen kombinera spegelbilder med varandra. I det här experimentet kan vi utforska våra likheter och olikheter på ett lekfullt och roligt sätt.

Ni kan mixa och matcha precis som ni vill och uppleva hur ni hade kunnat se ut om ni haft andra mänskliga drag. Ansiktsmixen är ett experiment som bjuder på många skratt och som är uppskattat av både barn och vuxna.

Lär er om tidens gåtor i baklängesklockan

Tid är ett mycket fascinerande koncept, men det kan också vara svårt att förstå vad tid verkligen är för något. I experimentet baklängesklockan får hela familjen en chans att uppleva tiden på ett annat sätt än vad vi är vana vid.

Känn kraften i energicyklarna

På energicyklarna kan både barn och vuxna uppleva den direkta omvandlingen från kraft till energi. När du cyklar på energicyklarna omvandlas din muskelkraft till rörelseenergi, vilket sedan blir elektricitet som kan driva olika apparater.

Ni får känna på hur er ansträngning på cykeln påverkar hur mycket energi som skapas, och samtidigt lär ni er om hur mycket som krävs för att driva olika vardagsföremål. På så sätt är energicyklarna ett experiment som både ger kunskap om hur energi och elektricitet fungerar, liksom nyttiga lärdomar om energiförbrukning och hållbarhet.

Förboka era biljetter under jullovet

Glöm inte bort att du kan köpa biljetter i förväg för att säkra din plats hos oss. Det är extra viktigt under lov och helger då vi har högre tryck än vanligt. Här kan du läsa mer om olika resvägar så att du kan hitta till oss så enkelt som möjligt. Välkommen till oss på Tom Tit!

Våra samarbets­partner