Vanliga frågor

Vanliga frågor

Här finns svar på några vanliga frågor. Saknar du något? Mejla info@tomtit.se

 

Barnsäkerhet
Hur lång tid
Ålder
Barnvagn
Butiken
Små barn
Lunch och fika
Får man äta egen matsäck?
Namnet
Förvaring
P-plats
Hiss och toa
Om man har funktionsvariationer 
Åldersgräns och säkerhet
Varför höjer vi priset 1 juni-31 aug?
Rökning
Husdjur
Kan man låna rullstol?
Betalsätt? 

Barnsäkerhet

Vår park är inte skapad för att vara en certifierad lekpark. I parken har vi flera vattenfyllda dammar - håll de små i handen. Tänk på att inte lämna dem utan uppsikt. Det finns trappor och annat att snubbla i om man har otur.

Hur lång tid behöver man?

Tom Tits Experiment är en stor anläggning med många experiment. Du kan se och testa allt i vilken ordning som helst. Det ger en flexibilitet där du kan välja om du vill göra ett kortare besök på någon timme eller tillbringa en hel dag hos oss. Allt är möjligt.

För vilken ålder passar Tom Tits Experiment?

Det finns massor att titta på för alla åldrar, mellan 2 och 102 år. De allra minsta barnen kan prova många experiment som är byggda i lagom höjd. De flesta aktiviteterna passar både barn och vuxna. Se även information under Barnsäkerhet.

Kan man ta med barnvagn?

Det går bra att ta med barnvagn i våra lokaler. Hiss finns till alla våningsplan och i parken finns flera ramper. Det finns särskilda "P-platser" för barnvagnar på plan 1 och 3.

Passar Tom Tits Experiment även för förskolebarn?

Ja, det finns massor att undersöka och upptäcka för små barn. Grupper bokas i förväg. Förbokade grupper från skolor har specialpris. Se även information under Barnsäkerhet.

Kan man komma och bara besöka butiken?

Ja, det är fri entré för den som bara vill besöka butiken. Gå till entrédisken först. 

Kan man komma och bara äta lunch eller bara besöka caféet?

Ja, du är välkommen till café och restaurang utan att betala entréavgift. Gå till entrédisken först. Gäller ej i sällskap med barn.

Får man äta egen matsäck?

Har du egen matsäck finns möjlighet att äta den i vårt matsäcksrum "Pelarsalen" på plan 1. På sommaren är du välkommen att sitta i gröngräset i parken.

Varför heter det Tom Tits Experiment?

Tom Tit är en påhittad figur som gjorde olika naturvetenskapliga experiment i den franska tidningen l'Illustration och i flera böcker som kom ut i slutet av 1800-talet.

Finns det förvaringsskåp?

Ja, på plan 1 finns det förvaringsboxar. Köp din pollett för skåpen i entrén, den kostar 5kr. Det finns även krokar att hänga på i vår pelarsal.

Parkering

Här kan du se de närmaste P-platserna.
Det finns också två P-platser för personbilar med tillstånd för handikapparkering . De finns precis intill vår huvudentré vid det röda planket på Storgatan 33. Bredden medger inte att man använder ramp från sidan.

Hiss och Toa

Vi har hiss till alla plan i huset och toaletter på alla fyra våningsplan.

För de med funktionsvariationer

Två handikapp P-platser finns intill huvudentrén på Storgatan 33.
Bredden medger inte att man använder ramp från sidan. Tom Tits Experiments mål är att alla ska ha möjlighet att undersöka, upptäcka och ha roligt med allt som finns här. Besökare med vissa funktionsvariationer kan inte fullt ut delta i alla aktiviteter men de flesta experiment kan testas av den som kanske inte når så långt och det finns mycket att uppleva med olika sinnen, som känsel, lukt och hörsel. I parken finns det flera ramper.
En (1) ledsagare med giltigt ledsagarbevis har fri entré i sällskap av person med funktionsvariation. Sjukintyg eller papper ifrån försäkringskassan är ej ett giltigt ledsagarbevis.

Åldersgräns och säkerhet

Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss utan vuxens (18 år) sällskap.
Hos oss finns det experiment för alla, men på grund av säkerhetsskäl har vissa av våra experiment ålder- och längdgränser.

"Rutschkanan"

Min. ålder: 6 år rekommenderas
Kommentar: gravida, personer med hjärtproblem eller andra fysiska funktionsvariationer bör inte åka.

"Space Ball"

Min. längd: 155 Max.längd: 190 cm
Kommentar: gravida, personer med hjärtproblem eller andra fysiska funktionsvariationer bör inte åka.

"Självfallet" (fritt fall)

Min. längd: 110 cm
Kommentar: gravida, personer med hjärtproblem eller andra fysiska funktionsvariationer bör inte åka.

"Centrifugen"

Min. ålder: 8 år
Kommentar: gravida, personer med hjärtproblem eller andra fysiska funktionsvariationer bör inte åka.

"Robocoaster"

Min. längd: 120 cm för nivå 1 & 2. Min längd 140 cm för nivå 3, 4 & 5. Max. vikt: 90 kg. Min. ålder: 8 år 
Kommentar: gravida, personer med hjärtproblem eller andra fysiska funktionsvariationer bör inte åka.

Varför höjer vi priset 1 juni-31 aug?

Under vår högsäsong, 1 juni-31 augusti, höjer vi vår entréavgift . Anledningen till att vi har ett högsäsongspris är att vi då erbjuder 8 000 kvadratmeter mer yta med experiment. I vår fantastiska park kan man bland annat uppleva en storm och åka "Robocoaster". Under denna period erbjuder vi många fler aktiviteter varje dag. Läs mer i vår kalender

Rökning

Tom Tits är ett rökfritt område. Det är inte tillåtet att röka i huset, i parken eller på våra uteserveringar. Behöver man röka finns det en rökruta utanför entrén. 

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna på Tom Tits. Har du en ledsagarhund får den självklart komma in. 

Kan man låna rullstol på Tom Tits?

Ja, det går alldeles utmärkt. Vårt hus och park är stort så vi har full förståelse för att det kan bli jobbigt att ta sig runt. Säg till i entrén så hjälper de dig! 

Betalsätt

Hos oss kan du betala med både kontanter och kort (ej American Express). Rikskuponger samt rikskupongskortet fungerar inte hos oss.