E-faktura
Köp biljett

E-faktura

E-faktura

Viktig information till er som är leverantör till Telgekoncernen

För en tid sedan gick Telgekoncernen över till att ta emot e-fakturor från sina leverantörer. E-fakturor har flera fördelar, både för dig som leverantör och för oss i Telgekoncernen. Det är ett mer hållbart alternativ än pappersfakturor eftersom papper, bläck eller transporter inte behövs. Inte heller kuvert eller porto, eftersom hanteringen förenklas då mycket av arbetet görs med automatik eller via en knapptryckning. Även säkerheten förbättras eftersom eventuella fel upptäcks direkt och återrapporteras till dig som avsändare.

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Telgekoncernen skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling, SFS 2018:1277. Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av Telgekoncernen, ska därför faktureras med en e-faktura.

Namn: Tom Tits Experiment 
Org.nr: 556044-5131
Momsreg.nr: SE556044513101
GLN-nr: 7365560445139

PEPPOL

I första hand vill vi att e-fakturor skickas till PEPPOL-nätverket. Telgekoncernens elektroniska adress i PEPPOL är organisationsnummer.

VAN-tjänst

Vi tar även emot e-fakturor via Pagero. Har ni ingen lösning för att skicka e-faktura kan de hjälpa er att snabbt och smidigt komma igång med hjälp av deras tjänster. Är ni redan kund till Pagero kan ni lägga till Telgekoncernen i ert kundregister i Pagero Online. Har ni redan en lösning för att skicka e-faktura via en annan operatör än Pagero ber vi er att kontakta er operatör för att beställa en koppling till oss.                            

Att tänka på

Då vi är en stor koncern med många bolag så måste det finnas en referens på fakturan. I PEPPOL ska referensen placeras i fältet Invoice/cac:AccountingCustomerParty/cac:Party/cac:Contact och till Pagero på swefaktura i fältet  BuyerParty.party.contact. Fakturor utan referens kommer inte att kunna behandlas.

Frågor kring programvara och teknik besvaras av:

Contact Center på Pagero
Tel +46(0)31-730 88 30

Frågor till Telgekoncernen

Redovisningsavdelningen

E-post: ekonomiassistenter@telge.se  

Med vänliga hälsningar,
Telgekoncernen

Dela sidan:

Våra samarbets­partners