Köp biljett

Resurser för förskola och skola

På denna sida kan du som pedagog hitta material till din klass eller grupp. Det finns material att använda när ni är på besök på Tom Tits eller material att använda i undervisningen på förskolan eller skolan. Materialet är framtaget av pedagoger på Tom Tits Experiment och utgår ifrån gällande läroplaner.

Upptäck Fysikaliska Fenomen

Vårt utforskarmaterial Upptäck fysikaliska fenomen är skapat för att stödja dig i din undervisning när du tar med din förskolegrupp till Tom Tits Experiment. Materialet är utformat med utgångspunkt i läroplanen för förskolan (Lpfö 18) och fokuserar på att främja språk- och kunskapsutveckling. Materialet är gratis att ladda ner.

Tänk & Testa Uppdragskort

Våra uppdragskort Tänk & Testa finns som stöd till dig i din undervisning när du är på besök på Tom Tits med din klass. Teman utgår ifrån det centrala innehållet i Lgr22. Korten och lärarhandledningar är gratis att ladda ned.

Skolhackathon i Minecraft

Årets roligaste skoluppgift kommer i repris! Skolhackathon i Minecraft pågår i Stockholms region hösten 2022. Det betyder spännande, innovativa, ämnesövergripande klasslektioner med en hållbar framtid i fokus.

Återvinn och bli miljönär

Återvinn och bli en miljönär är ett nytt arbetsmaterial med fokus på miljö- och hållbarhet. Det är gratis och tillgänglig för alla men det finns en speciell fokus på Södertälje kommun.

ESERO: Mission X – Träna som en astronaut

Mission X är ett europeiskt rymdprojekt för barn och unga som fokuserar på hälsa, kost, motion och vetenskap, och vill inspirera barn att träna som en riktig astronaut.

Våra samarbets­partner