Köp biljett
barn i vattenlek

Sommar

Välkommen till Tom Tit i sommar. Under hela sommaren öppnar vi dörrarna till vår fantastiska experimentpark så då kan du experimentera både inomhus utomhus och svalka av dig i vattenfontänen under varma dagar. I år har vi en tillfällig utställning som handlar om insekter och kryp och hela parken är fylld med småkryp i gigantisk storlek. 

Stora små kryp

Den 1 juni kom 30 småkryp i gigantisk storlek och flyttade in i parken på Tom Tits Experiment. Den tillfälliga utställningen går att besöka fram till den 1 oktober. Den tillfälliga utställningen är en möjlighet att öka intresse och kunskap om småkrypens nytta, egenskaper och fysik.

I parken kan du rida på en jättemyra på över 2,5 meter eller en skorpion på över 3,5 meter. Med hjälp av guidade turer, fjärilsutsläpp och programmerade robotspollinatörer är syftet med utställningen att belysa vad du själv kan göra för att stärka populationen och mångfalden hos småkrypen. Det kommer också finnas testhörnor där du kan jämföra din förmåga mot exempelvis en myra, loppa eller spindel. Läs mer om krypen

Åkexperiment

Vi har flera åkexperiment att prova på i vår park och vårt hus. Cykla på en lina över parken, runt runt i Centrifugen, åk och upp ner i Självfallet eller känn dig som en astronaut i Space Ball. Vissa attraktioner har ålder- och längdgräns.

Vatten

Vår underbara park är fylld med vattenexperiment - du kan stå i en klockfontän, cykla fram ett vattenparaply, skjuta iväg en vattenraket, styra en speldosa med vatten och mycket mer.

Pojke cyklar på vattencykeln och blir blöt

Såpbubblor

Varje dag har vi våra fantastiska såpbubbelshower. Här tittar vi på stora bubblor, små bubblor, runda bubblor, tunga bubblor – ja, alla möjliga varianter av såpbubblor. Välkommen in i såpbubblans värld på Tom Tits Experiment!

Dela sidan:

Våra samarbets­partner