Köp biljett

Klur i jul på Tom Tit

Vad som händer på Tom Tits Experiment under jullovet 2024 kommer att uppdateras löpande. Till dess finns ett hus med 400 experiment som väntar på dig! 

Vad som hände under jullovet 2023

Välkommen till Tom Tits Experiment på jullovet – ett hus fyllt med kluriga experiment, spännande aktiviteter och roliga upplevelser. Utforska 400 experiment, gå på såpbubbelshow, labba i kemiköket eller lös en Rubiks kub. Det finns något fantastiskt med att klura – och att lyckas lösa uppgiften!

Ta på dig labbrocken...

och kom in i kemiköket. Här kommer du få möjlighet att laborera med mystiska pulver. 

2M7A3074

Rubiks kub och Domino

Vi kan inte ha temat klurigheter utan att erbjuda dig att försöka lösa en Rubiks kub. Testa på egen hand, eller tillsammans med andra. När du väl har knäckt gåtan - hur många minuter eller sekunder tar det då för dig att lösa den?

Du kommer också kunna utmana kompisar eller familj i domino - men då gäller det att du är stadig på handen! 

Rubik

Välkommen in i såpbubblans värld

Flera gånger om dagen kan du vara med på vår fantastiska såpbubbelshow. Här utforskar vi tillsammans stora bubblor, fyrkantiga bubblor, långa bubblor och tunga bubblor – ja, allsköns varianter av såpbubblor. Vetenskapliga fenomen förklaras genom såpbubblor, vad är det egentligen som gör att en bubbla blir rund och varför ser man så många färger i en bubbla? Här får du svaren på allt du någonsin har undrat kring såpbubblor.

Alltid på Tom Tits Experiment 

Varje dag rullar vi fram våra experimentvagnar som är laddade med ett gäng roliga experiment. Här experimenterar vi nästan bara med saker som finns i hemmet – så att du lättare kan se alla naturvetenskapliga fenomenen som finns omkring dig.

Du missar väl inte vårt största experiment i huset? Det börjar på plan 4 och slutar på plan 1. In genom munnen och ut genom, ja, ni vet. Vad blir din bästa tid?

Vill du vara säker på att få plats? Förköp din biljett.

Våra samarbets­partner