Köp biljett

Var snäll mot naturen

När hösten kommer vill många gå ut i skogen för att plocka svamp eller se när löven skiftar färg. Men innan du ger dig ut kommer här en påminnelse om att ta med dig skräpet hem från naturen! Den 18 september är Håll Sverige Rent-dagen, då kan alla som vill gå ut och plocka allt skräp man ser. Här kommer några tips till dig som vill hjälpa till att hålla Sverige rent:

  • Ta med en skräppåse när du går ut så att du kan ta med ditt eget (och andras) skräp hem.
  • Packa smart när du ska på utflykt. Lämna onödiga förpackningar hemma och förvara till exempel matsäcksmackorna i en matlåda istället för i plastfolie eller påsar.
  • Lär barnen att inte slänga skräp i naturen. När ni ser en papperskorg, påminn om att det är där man ska slänga sitt skräp.

Skräp är inte bara fult och tråkigt, det kan också skada djur och miljö. När du befinner dig ute i naturen, försök hålla dig till den här enkla minnesregeln: Ta bara foton, lämna bara fotspår. Under sommarsäsongen uppmanar vi på Tom Tit våra besökare att ta med sig lunchen eller fikat ut i parken – men glöm inte att kasta skräpet i en papperskorg.

Våra samarbets­partner