
Skogen som skafferi
Har du testat att använda naturen som skafferi någon gång? Det är alltid härligt att ta en skogspromenad, men visste du att man utöver att få en härlig naturupplevelse också kan passa på att fixa kvällens ekologiska middag helt gratis? Väck samlaren i dig och njut av vad naturen har att erbjuda! Vad ska man då plocka med sig?
- Harsyra, syrlig i smak och ser ut som en treklöver. Passar i sallad.
- Granskott, det ljusgröna längst ut på grenspetsen. Går att både pickla och göra sirap på.
- Brännässlor växer i hela landet och kan skördas från mars till augusti. Ett tips är att använda diskhandskar när du plockar och kom ihåg att nässlorna alltid ska förvällas innan de äts!
- Ramslök, smakar ungefär som vitlök och det går att använda både blad, blommor och knoppar.
- Och självklart blåbär och kantareller!
Kom ihåg att bara plocka växter du är säker på att du känner igen, det finns en del giftiga växter som man absolut inte ska äta. På loppis kan man ofta hitta gamla böcker med tips på vad för växter och svampar som är ätbara. Det går också bra att söka på internet.