Köp biljett

Fynda på second hand

Har du hört talas om Overshoot day? Det är den dagen på året då vi människor använt upp hela jordens "årsbudget" av förnybara resurser. Under resten av året lever vi därför över våra tillgångar – ohållbart för både oss och vår planet!

2020 inträffade Overshoot day den 2 april i Sverige. Det var en dag tidigare än 2019, vilket betyder att vi nallat ännu mer av planetens resurser. Om alla på jorden levde som vi gör i Sverige skulle vi behöva mer än fyra jordklot för att resurserna skulle räcka till.

Vad kan vi göra för att spara på jordens årsbudget och flytta Overshoot day i rätt riktning? Konsumtion av nya prylar står för en stor del av våra växthusgasutsläpp, på grund av industrierna som tillverkar dem. Behöver du nya kläder eller saker, testa att handla på loppis eller second hand! Dit kan du också lämna in saker du inte längre vill ha men som kanske passar någon annan. Rensa i garderoben och bland leksakerna och se om du hittar något!

På Tom Tits samarbetar vi med second hand-butiker i Södertälje dit vi lämnar kläder som glömts kvar hos oss och inte hämtats upp på över en månad.

Våra samarbets­partner