Robocoaster
Köp biljett
Tom tits, Tom Tits Experiment, Robocoastern

Robocoaster

Fysik,Mekanik,Södra parken
På vår industrirobot har gripklon har bytts ut mot en sits för två personer. Den bjuder på en åktur elva meter upp i luften. Man kan använda industrirobotar till mycket!

OBS: Med anledning av coronapandemin är våra åkattraktioner tillfälligt stängda.

Vår Robocoaster är den första i sitt slag i Sverige. Det är en industrirobot, som istället för gripklo har en tvåsitssoffa. Roboten är världens tredje största och kan hantera laster upp till 500 kilo.

För att det inte ska finnas någon risk att roboten av någon anledning inte följer sin programmerade rörelse är den utrustad med ett så kallat hårdvarulås. Det innebär att den är blockerad med fysiska hinder i form av metallskenor som gör det omöjligt för roboten att föra armen under sin egen midja.

Robocoaster når nära sex meter upp i luften räknat från piedestalen. Piedestalen är fem meter hög. Sammantaget kommer man som högst närmare elva meter över marknivå. Med sina sex axlar klarar roboten att vrida och snurra passagerarna samtidigt på flera ledder.

Robocoaster är programmerad för fem olika åkturer. Denna typ av robot används också som simulator och i forskning kring rymdflyg.

Längdgräns: 120 cm för nivå 1 & 2.
Längdgräns: 140 cm för nivå 3, 4 & 5.

OBS: Gravida och personer med hjärtproblem eller andra fysiska funktionsnedsättningar bör inte åka Robocoaster.

Våra samarbets­partners