Space ball
Köp

Space ball

Plan4,Sinnesorgan,Människokroppen,CellSkapt
Träna som Fuglesang! Space ball byggdes som träningsredskap åt astronauter för att vänja dem vid att snurra utan att bli illamående. Kan du?

Det finns andra problem än illa mående som drabbar människokroppen i rymden. Benen i kroppen, framförallt i ryggraden och i benen, blir sköra när det inte finns någon tyngdlöshet. Det gör att människor inte bör vistas i rymden alltför länge. Utan motståndet från gravitationen på jorden, förtvinar snabbt musklerna. När man förlorar muskelmassa, leder detta till ökad påfrestning på skelettet och man kan lättare få frakturer. Något annat som händer med kroppen är att ryggraden sträcker ut sig, och en astronaut blir lite längre än på jorden. För att undvika följs sjukdomar behöver astronauterna träna varje dag. Träningen är också viktig för blodcirkulationen, eftersom hjärtat slår långsammare i rymden.

Du kan även välja att åka Space Ball med VR-glasögon!
VR är en förkortning för virtual reality eller virtuell verklighet. Det kan förklaras som att du upplever att du befinner dig i en annan verklighet än den du faktiskt är i. Detta uppnås genom att manipulera våra sinnen, ofta synen och hörseln.

Jämfört med en platt bildskärm skapar VR en tredimensionell bild som finns runt omkring dig. Det ger känslan av att miljön du ser faktiskt är verklig och att du befinner dig i den.

Kolla programskärmarna för öppettider.
Längdgräns: 155 - 190 cm.