Människan i rymden
Köp biljett

Människan i rymden

Välkommen till Tom Tits Experiment och en lärarkväll om rymden. Få inspiration och verktyg att använda i din undervisning för att ta den till nya höjder.

Datum: 7 mars 2023

Tid: 15:30-18:00

Plats: Tom Tits Experiment – Södertälje

Samarbetspart: NTA – Skolutveckling

MÄNNISKAN I RYMDEN

Få inspiration och verktyg att använda i din undervisning för att ta den till nya höjder. Kvällen kommer att fokusera på två nya material som handlar om människan i rymden, där kropp och hälsa samt programmering kommer att vara i fokus.

Mission X – Träna som en astronaut

Mission X är ett kostnadsfritt utbildningsprogram från ESERO, som är utvecklat av rymdforskare och träningsexperter från rymdorganisationer över hela världen. Det syftar till att inspirera eleverna att lära sig mer om kropp och hälsa, vetenskap, kost och rymden genom att utgå från deras intresse för rymden. Programmet kan också användas i samband med ett skolbesök på Tom Tits Experiment med hjälp av uppdragskorten Tänk & Testa – Träna som en astronaut.

NTA – Människan i rymden (öppet prova på material)
NTA Skolutveckling har tillsammans med ESERO Sverige tagit fram ett prova på-uppdrag med utgångspunkt i rymden. Uppdraget heter Människan i rymden och är ett teknikuppdrag för lågstadiet. Syftet med uppdraget är att väcka nyfikenhet, intresse och lust att lära mer om programmering och rymden. Eleverna får dessutom utveckla sina kunskaper i programmering i programmet Scratch som är en digital programmeringsmiljö

NTA:s prova på-uppdrag har tagits fram för att de som ännu inte är medlemmar i NTA Skolutveckling ska kunna pröva på NTA:s arbetssätt. Uppdragen går bra att använda även om man redan arbetar med NTA.

NTA Skolutveckling är en icke vinstdrivande medlemsorganisation som erbjuder ett vetenskapsbaserat skolutvecklingsprogram med undervisningsmaterial, lärarhandledning och kompetensutveckling till kommuner och fristående förskolor och skolor. Föreningens syfte är att öka barns och elever intresse för och kunskaper i naturvetenskap, teknik och matematik.

Läs mer om NTA Skolutveckling

Logotyp Naturvetenskap och teknik för alla

Anmäl dig här

Genom att trycka på skicka samtycker jag till att Tom Tits Experiment behandlar och sparar personuppgifter om mig

 

Dela sidan:

Våra samarbets­partners