Köp biljett

Makerrörelsen

Makerspace är en  global rörelse och en fysisk plats som genomsyras av viljan att förstå hur saker funkar och av drivkraften att förbättra dem. 

Makerrörelsen i USA

Barack Obama har beslutat att 1 000 amerikanska skolor ska arbeta med Makerspace. Han vill se eleverna gå från "the consumers of things" till "the makers of things". Den 18 juni kunde man följa ett skapande USA under #NationOfMakers samtidigt som Makerrörelsen besökte Vita Huset.

Hacka och konstruera

Här kan du bejaka eller utmana din kreativa sida genom att hacka en konstruktion, testa programmering eller jobba med design. Du kan hänge dig åt att utforska nya material eller låta något förbrukat få nytt liv i ny skepnad. Vetenskap och konst går hand i hand och tillsammans utmanar vi gränserna.

Do-It-Yourself - Makerspace hos Tom Tit

Do-It-Yourself och Do-It-With-Others är helt centralt i den nya Makerrörelsen. Att skapa för att förstå, utforska och förbättra är begrepp som leder den här nya pedagogiken. Vi blandar flera olika tekniker och hantverk. Nya förutsättningar skapar nya resultat. Med digitala och analoga metoder kan vi landa i hybrider som påverkar våra förutfattade meningar till nya insikter. På flera sätt är det praktiska arbetet en inkörsport till teoretiskt lärande och vice versa. Här kan du testa dina tankar och tänka ut nytt att prova.

Makerrörelsen handlar om att verka i en värderingsfri zon. När hjärnan spinner på ett problem ifrågasätter den automatiskt sin omvärld och ser nya möjligheter. Det är där magin uppstår.

 

Dela sidan:

Våra samarbets­partner