Micro:bit åk 4-6

Micro:bit åk 4-6

Vad runt omkring oss är programmerat? Vad är en mikrokontroller? Utbildningskontoret i Södertälje kommun finansierar dessa skolprogram inom programmering.

Micro:bit 

En årskurs på varje skola väljs ut och får på Tom Tits Experiment genomföra ett gratis skolprogram. För mer information om detta kontakta utbildning@tomtit.se eller felicia.tingsborg@tomtit.se

Vi utforskar elektriska kretsar samt hur vi kan programmera en micro:bit för att styra ljus och ljud. Målet är att bygga ett säkert tjuvlarm!

Under skolprogrammet får eleverna tillgång till en micro:bit, sladdar och en låda. Målet är att koppla ihop och programmera ett tjuvlarm så att ingen kan bryta sig in i den hemliga lådan, utan att larmet går. Eleverna kommer till exempel att öva på begreppet elektrisk krets, elektriskt ledande material, programmering, styrning och hur komponenter samverkar i ett enkelt tekniskt system. 

Läroplanskoppling: Teknik och fysik

Utlåning av material 

Skolan får, om man önskar, kostnadsfritt låna med en uppsättning Micro:bits (15 st) med undervisningsmaterial och förslag på övningar. Skolan ansvarar för materialet under utlåningen och ser till att materialet återlämnas på Tom Tits Experiment senast givet datum. Materialet lånas ut i samband med skolans första skolprogram. Vid utlåning skriver en lärare från skolan på vårt utlåningsavtal.

Bokningsbara perioder

Skolan måste boka in samtliga grupper under samma bokningsperiod. Passar inte perioden kontaktar man en skola att byta med. Max fyra skolor kan boka under samma period.

Kompetensutveckling

Som lärare har du möjlighet att få kompetensutveckling i programmering, skolprogrammet och materialet (minst en lärare från varje skola måste gå utbildningen för att få låna materialet. Läs mer och anmäl dig HÄR 

Skulle ovan tider inte passa, kontakta oss gärna på bokning@tomtit.se för att se om vi kan ta emot er en annan tid.

Alla våra skolprogram hålls på svenska.