Gymnasieskola

Gymnasieskola

Vi ger eleverna en kreativ miljö. Genom att testa våra experiment uppstår diskussioner. Experimenten kan användas i många olika ämnen.

Besök på egen hand

Ett besök med klassen kan utformas på olika sätt. Vi har samlat massor av roliga och kunskapsrika uppgifter på kort som eleverna kan arbeta med under sitt besök på Tom Tits Experiment. Korten är indelade i olika teman, se alla teman här.

Du som lärare skriver ut Tänk & Testa korten innan ert besök hos oss. Du är ansvarig för gruppen och vägleder eleverna utifrån korten och det genomförande du/ni har valt.

När du bokar in besöket finns det möjlighet att välja en kort introduktion till Tom Tits Experiment gratis.

Hos oss på Tom Tits Experiment vill vi att barn och vuxna testar, vänder, vrider, känner på och undersöker våra experiment på ett ansvarsfullt sätt. I utställningen finns det få beskrivningar och förklaringar till experimenten och det kan vara så att ni får med er fler frågor hem än när ni kom hit. Detta är en av styrkorna med Tom Tits Experiment och det är viktigt att ni arbetar vidare med experimenten i klassrummet.

Det är många skolklasser och besökare som experimenterar i våra utställningar och besöker Tom Tits Experiment. Vi vill att alla som kommer hit ska få ett minnesvärt och trevligt besök. Under maj och juni har vi väldigt högt tryck i utställningarna och det kan vara väldigt svårt att arbeta med uppdragskorten. Vi rekommenderar därför att korten används augusti-april.

På Tom Tits Experiment finns ett matsäcksrum där man kan äta matsäck och hänga av sig jackor och väskor. Värdesaker ska inte lämnas i matsäcksummet. Det finns ett antal låsbara skåp där man kan låsa in det viktigaste.

Skicka en bokningsförfrågan

Tips till läraren

Man kan använda Tänk och Testa korten på olika sätt. Vi rekommenderar att jobba med ett tema per besök. Vi har tagit fram några olika metoder kring användningen av korten. Förslagen är de samma oberoende vilket tema du väljer.