Planera skolbesöket

Planera skolbesöket

Intresse och motivation att lära sig mer ökar när man får testa själv. Experimenten tar tillvara på elevernas nyfikenhet. Tänk & Testa-korten är en bra start på en kul kunskapsdag.

Hur mycket kostar ett förbokat skolbesök?

Mellan 1:a september - 30:e april (lågsäsongspris)

Entré elev: 65 kr (inkl.moms) 

1:e maj – 11:e juni och 22:a augusti - 31:a augusti (högsäsongspris)

Entré elev: 120 kr (inkl.moms)

Lärare:

Det är alltid gratis för lärare/ansvarig vuxen att besöka oss tillsammans med en klass. Vi vill att ert besök ska bli så bra som möjligt, därför har vi satt en gräns på högst 10 elever per lärare/ansvarig vuxen, kan man inte få ihop rätt antal lärare/ansvariga vuxna så kan inte bokningen genomföras. Om det vid ankomst inte finns rätt antal lärare/ansvariga vuxna så kommer vi i efterhand att skicka en faktura till skolan för en resurs från oss.  

Priset gäller vid förbokade besök oavsett storlek på grupp.

Skolpriset gäller inte på lov och helgdagar:
Sportlov v.9
Påsklov v.14 
Sommarlov 12/6-21/8
Höstlov v.44

Hur mycket kostar ett skolprogram?

Beroende på vilket skolprogram du väljer eller om din skola har ett partnerskapsavtal så varierar priserna. Se vilka skolprogram vi erbjuder just nu. Läs mer om våra skolprogram här.

Hur ska vi få ut det mesta av besöket?

Ta gärna ett rum i taget, ställ produktiva frågor, kom på ett planeringsbesök. För dig som vill lära känna Tom Tits lite mer har vi introduktionsutbildningar både för grundskola/gymansium och för förskola.   

Var hittar jag resurser som jag kan använda på mitt besök?

Skriv ut Tänk & Testa-kort här.

Glöm inte att uppdatera dina Tänk & Testa-kort om du besöker oss igen. Tom Tits är ett levande hus och experiment byts ut och förnyas. 

När får jag komma med min klass?

Öppettider hittar du här.

Parken stänger den 30 september. Åkattraktioner stänger den 31 augusti till allmänna besökare. Om du bokar ett speciellt skolprogram om kraft och rörelse kan dina elever åka på åkattraktioner fram till den 30 september.

Obs! Skolpriset gäller inte på lov och helgdagar: Sportlov, v.9, Påsklov v.14, Sommarlov 12/6-21/8, Höstlov v.44.

Hur åker jag dit?

Det finns många olika sätt att komma till oss beroende på var du åker ifrån. Åker du kommunalt är närmaste busshållplats "Centrifugen" och det tar bara ungefär 10 minuter att gå från pendeltågsstationen "Södertälje centrum". Här finns mer information.

Får vi ta med matsäck?

Självklart! Du får sitta i matsäcksrummet ”Pelarsalen” eller sitta i gröngräset i parken. För den utan matsäck har vi en restaurang med buffé, du hittar veckans matsedel här, och ett ekologiskt café med sallader och mackor, mer info här.