Öppna lärarkvällar

Öppna lärarkvällar

Tillsammans med Södertälje kommun håller vi i flera lärarkvällar på temat hållbar utveckling och de Globala målen. Fokus på naturvetenskap och teknik. 

Kropp & Knopp 

Kroppenutställningen, Helt sinnes/ Kropp och hälsa

Är du nyfiken på att utforska din kropp och dina sinnen? Denna kväll är dedikerad våra nyrenoverade utställningsytor som handlar om vår kropp och våra sinnen.
Kvällen riktar sig till dig som har en kropp och vill veta mer om den och utmana den. I vår helt nyrenoverade utställning på plan 4 får du som lärare möjlighet att utforska hur du kan arbeta med kroppen på Tom Tits. Vi kommer även att använda oss av plan 2 där utställningsytan Helt sinnes finns. Där kan du t ex ta dig igenom ett helt mörkt rum och fundera kring vad som händer med dina övriga sinnen.

Målgrupp: Lärare i grundskolan/särskolan som är nyfiken på kroppen
När: 7 mars 2019 kl. 16:00 – 19:00 
Var: Tom Tits Experiment
Antal: Begränsat antal 
Sista anmälningsdagen: 26 februari

Robot-programmering för tekniklärare 

Inom industrin används robotar och robotik för en mängd olika sysslor. Bekanta dig med hur robotar styrs och är del av tekniska system. 
Du kommer under kvällen få lära dig grunderna i Robot-programmering både teoretiskt och praktiskt. Vi på Mälardalens tekniska gymnasium vill visa och inspirera dig som lärare hur du kan utveckla dina elever inom programmering. Den starka kopplingen som vi har med våra ägarföretag Scania och AstraZeneca gör att vi kan programmera på riktigt i verklig miljö och med samma utrustning som företagen använder idag. 

Arrangör: Mälardalens Tekniska Gymnasium AB
Läs mer: www.malardalenstekniska.se

Målgrupp: Tekniklärare åk 7-9 
När: 7 mars 2019 kl. 17:00 – 19:00
Var: Mälardalens Tekniska Gymnasium, Vagnmakarvägen 3 Södertälje
Antal: Begränsat antal
Sista anmälningsdagen: 2 mars 2019

Pedagogisk picknick

Resurser/ Teach meet/ Edcamp

Vill du få kunskap om hur en kollega undervisar inom naturvetenskap och teknik? Har du/ni ett undervisningsmoment som du vill dela med dig av? Vill du ha kunskap om olika undervisningsresurser som finns tillgängliga för dig?
Under denna kväll är fokus på delarkultur och kollegialt lärande inom naturvetenskap- och teknik. Här får alla som vill dela med sig och prata med kollegor för att utbyta erfarenheter. Har du/ni ett exempel på hur engagerande undervisning skapas? Finns det bra material, sociala mediegrupper eller tävlingar som du vill tipsa om? Vilket material kan vara bra att ha på skolan? Vill du prata om favoritexperiment? Innehållet för kvällen skapar vi tillsammans

Målgrupp: Personal i grundskolan/fritidshemmen/särskolan åk F-9
När: 4 april kl.16:00-19:00 
Var: Tom Tits Experiment
Antal: Begränsat antal 
Sista anmälningsdagen: 28 februari 2019. 1 februari 2019 om du vill dela med dig av någonting 

Nu grönskar det

Parken/ utomhuspedagogik

Naturvetenskap och teknik finns överallt så passa på att flytta din undervisning ut från klassrummet och använd din omgivning. 
I vår fantastiska park och runt omkring oss finns massor att undersöka. Denna vårdag låter vi inte väggar begränsa oss utan fördjupar oss i metoder och tips på hur man kan använda naturen och samhällen som en del i sin undervisning.

Målgrupp: Lärare för årskurs F-6
När: 9 maj kl.16:00-19:00 
Var: Tom Tits Experiment- Parken 
Antal: Begränsat antal 
Sista anmälningsdagen: 30 april

 

Anmäl dig här

Kryssa i den/de lärarkvällar du vill gå på. Observera att en avgift på 300 kr debiteras vid utebliven avanmälan.
Genom att trycka på skicka samtycker jag till att Tom Tits Experiment behandlar och sparar personuppgifter om mig.