Sportlov
Köp biljett

Sportlov

Gör dig redo för ett sportlov med massor av power! Lördagen den 22 februari slår vi upp dörrarna för vår sprillans nya utställning Kraft & Rörelse. Fira sportlovet med att spana in den och allt annat kul som händer hos oss!

Kraft & Rörelse

I den nya utställningen Kraft & Rörelse undersöker vi tekniska och fysiska fenomen som finns runt omkring oss. För teknik och fysik finns ju överallt: i hävstänger som gör oss starkare, i hjul som transporterar oss – ja, till och med i magneterna du har på kylskåpet. Du får testa egna tekniska idéer och lösningar och prova massor av nya interaktiva experiment. Vem vet, kanske upptäcker du fenomenala fenomen som du aldrig tänkt på förut?

Racerpulkan och robot-hinderbana

I Makerspace fortsätter vi undersöka kraft- och rörelseenergi med hjälp av skapande och kreativitet. Vi bygger miniatyrpulkor i olika material och testar hur de funkar i backen. Påverkas pulkans hastighet av hur du bygger den?
Och hur får man en robot att röra sig? Testa dina programmerings-kunskaper och hjälp roboten Ozobot att ta sig fram utan att krocka i hinderbanan.

Badbomber

I Kemiköket får alla testa att vara kemist för en stund. På med labbrocken och skyddsglasögonen – här ska göras badbomber! När du är färdig får du självklart ta med dina bubbliga bomber hem.

Alltid på Tom Tits

På Tom Tits är vi tokiga i såpbubblor! Varje dag hela sportlovet bjuder vi på våra spännande såpbubbelshower där du får titta närmare på den fascinerande bubblan. Varför blir bubblan rund? Och hur kommer det sig att man ser så många färger i en bubbla? Välkommen in i såpbubblans värld!

Varje dag rullar vi även fram våra experimentvagnar som är laddade med ett gäng roliga experiment. Här experimenterar vi nästan bara med saker som finns i hemmet – så att du lättare kan se alla naturvetenskapliga fenomenen som finns omkring dig.

Köp din biljett här!

Dela sidan:

Våra samarbets­partners