Parken
Köp biljett
Barn och vuxna leker i parken

Parken

Vi förlänger utomhussäsongen! I år kan du besöka vår härliga experimentpark ända fram till den 1 november. Upptäck succéutställningen Dinosauria och allt annat parken har att erbjuda!

I Tom Tits drygt 8 000 kvadratmeter stora park finns utrymme att stilla nyfikenheten och väcka vildhjärnan – på säkert avstånd till andra. Här finns mängder av spännande experiment, härliga grönområden och gott om plats för lek och skoj.

För att minska smittspridning är åkexperimenten i parken tyvärr stängda.

Upptäck Dinosauria

Äventyret fortsätter! I vår tillfälliga utställning Dinosauria får du uppleva unikt utformade dinosaurier på nära håll. Träffa växtätaren Brachiosaurus, flygödlan Pteranodon – och självklart dinosaurievärldens stora superkändis Tyrannosaurus Rex.

Pojke tittar på Tyrannosaurus Rex

Vattenlek för vildhjärnor

Våra blöta vattenexperiment är roliga för både barn och vuxna! Cykla fram ett vattenparaply, vicka ståbrädan fram och tillbaka med kroppen för att pumpa fram vatten, led vattnet med de olika magnettillbehören på cortenstålstavlorna, och studera vattnets strömningar. Men du, glöm inte att ta med ett extra ombyte om du skulle råka bli lite för blöt.

Tre barn leker i Stora klockfontänen

Leta efter guldkorn

Efter att ha utforskat vattenexperimenten kan man behöva en rejäl blåsning för att torka! Vinden i experimentet Stormen utgörs av ett fläktaggregat som är samma typ av fläktar som används i biltunnlar.

Visste du att man kan vaska guld i vår park? Guldets densitet gör att det hamnar under sand och grus i vattnet, greppa en vaskpanna och se om du hittar några guldkorn! Eller prova att komponera en egen sång på något av våra kreativa musikexperiment.

Kurrar magen?

När du behöver fylla på med energi eller fikasuget kickar in kan du besöka vårt ekocafé. Besökare uppmanas att undvika trängsel inne i cafét och gärna ta med sig maten ut i parken. Det går också bra att ta med egen matsäck och slå sig ner ute i parken (glöm inte att kasta skräpet i papperskorgen bara!).

Tänk på att:

  • I höst har vi öppet fredag-söndag 10.00-17.00. Under höstlovet vecka 44 har vi öppet måndag-söndag 10.00-17.00.
  • Köp din biljett innan du kommer. Vi släpper in ett begränsat antal personer per dag och vi tar enbart emot förköpta biljetter. Du kan antingen köpa biljett till förmiddagen eller till eftermiddagen.
  • Respektera hänvisningarna i parken och håll avstånd till andra.
  • Känner du dig sjuk? Stanna hemma och vila så ses vi en annan dag!

Läs mer om hur Tom Tits anpassat verksamheten samt vad som gäller kring biljetter. Observera att våra inomhusutställningar för tillfället är stängda, de öppnar igen 9 oktober!

Tagga dina bilder

Vi vill se dina bilder av Tom Tits Experiment! Tagga dina inlägg i sociala medier med #tomtits eller @tomtitsexperiment – och din bild kan synas här.

Dela sidan:

Våra samarbets­partners