Detta gäller hos oss i höst
Köp biljett
Två barn leker i fontänen

Detta gäller hos oss i höst

Vi är glada över att kunna välkomna våra besökare till utomhusdelarna av Tom Tits Experiment. Vi har öppet med varsamhet och tar emot ett begränsat antal besökare. Notera att du måste förköpa biljett.

Den 9 oktober öppnar vi äntligen vårt stora hus och alla inomhusutställningar igen! Läs mer om öppningen av huset.

Vad är öppet?

Vår park är öppen. Här hittar du mängder av spännande experiment, härliga grönområden och drygt 8 000 kvadratmeter att röra sig på. Behöver du svalka av dig en stund? Testa våra roliga vattenexperiment! I år har dessutom vår tillfälliga utställning Dinosauria tagit plats i parken, med sina unikt utformade dinosaurier i naturlig storlek.

Vårt ekocafé på plan 2 är öppet. Här finns enklare maträtter, fika, dricka, hembakt bröd och glass. Besökare uppmanas att undvika trängsel inne i cafét och gärna ta med sig maten ut i parken. Ni är också välkomna att ta med er egen matsäck och slå er ner ute i gröngräset (glöm inte att kasta skräpet i papperskorgen bara!).

Experimentbutiken på plan 1 är öppen, liksom toaletterna på plan 1 och 2.

Vad är stängt?

Just nu är våra inomhusutställningar tillfälligt stängda, men de öppnar igen 9 oktober!

Åkexperimenten i parken är stängda.

Vår bufférestaurang är stängd, men cafét på plan 2 är öppet för den som är hungrig eller fikasugen!

Det finns tyvärr ingen möjlighet att använda våra värdeskåp.

Öppettider

Fredag-söndag: 10.00-17.00.

För grupper från förskola och skola finns möjlighet att boka ett besök hos oss på fredagar. Läs mer och boka skolbesök här.

Priser

Vuxen: 150 kronor
Barn 3-15 år: 120 kronor
Barn 0-2 år: Gratis
Pensionär och student: 120 kronor.

Biljetter

Vi släpper in ett begränsat antal personer per dag och tar enbart emot förköpta biljetter. Du kan antingen köpa biljett till förmiddagen från klockan 10, eller till eftermiddagen från klockan 13. Du kan förköpa biljetten tidigast två veckor innan ditt besök.

Förköp dina biljetter här.

Har du fribiljetter eller vill besöka oss och använda ditt SJ Priokort, Viking Club card eller Scaniakort? Då kan du tyvärr inte förköpa din biljett, utan går in till entrékassan och betalar. Vi har reserverade platser varje dag för dessa biljetter, men vi reserverar oss för att de kan ta slut och vi då tyvärr inte kan släppa in fler.

Årskort

Vi släpper in ett begränsat antal besökare per dag. Som årskortskund måste du förboka din plats, antingen till förmiddagen eller till eftermiddagen.

Årskortskund? Förboka din plats här.

Tänk på att du även måste boka plats för eventuella barn 0-2 år, även om de inte har ett årskort.

När du bokat dina platser får du en bekräftelse på mejlen, som du tar med till oss tillsammans med ditt årskort. Årskortet ska scannas som vanligt i avläsaren till vänster om kassan. Har du barn 0-2 år med dig meddelar du entrén.

Trängsel

I vår drygt 8 000 kvadratmeter stora park behöver man inte trängas. Vi släpper in ett begränsat antal besökare per dag för att undvika trängsel.

På ställen där trängsel kan uppstå, som i köer till cafét eller toaletten, hjälper vi våra besökare att hålla minst två meters avstånd från varandra genom tydliga markeringar och skyltar. Borden i cafét är placerade på säkert avstånd.

För att undvika trängsel i cafét på plan 2 ber vi att alla barnvagnar stannar på markplan.

Hygien

Vi har utökat våra städrutiner för att minska smittrisken. Områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer rengörs mer frekvent. Handsprit finns tillgängligt både inomhus och utomhus.

För att ytterligare skydda både besökare och personal sitter plexiglasskydd uppsatta i kassorna. Dessutom har vi ingen kontanthantering i varken entrén eller cafét. Det går utmärkt att betala med kort eller Swish!

Tillgänglighet

Hissen upp till plan 2 är endast dedikerad till besökare med nedsatt rörlighet. Fråga i entrén om du behöver använda hissen. Vi ber att alla barnvagnar stannar på markplan för att undvika trängsel på plan 2.

I samband med utställningen Dinosauria påverkas tillgängligheten till viss del. På några ställen består underlaget av gräs och grus, vilket gör att framkomligheten för exempelvis rullstolar påverkas.

Bra att veta

Vi vill understryka att våra besökare även har eget ansvar att hålla tillräckligt avstånd till varandra, respektera hänvisningar och visa hänsyn mot både andra besökare och Tom Tits personal, för att motverka smittspridningen av covid-19. Vi befinner oss i en väldigt speciell tid och det är vårt gemensamma ansvar att skydda varandra mot viruset. Tack för att ni hjälper till!

Tom Tits Experiment följer noga utvecklingen kring coronapandemin och riktlinjer från myndigheter och regeringen. Vi fortsätter att arbeta för att bromsa smittspridningen av covid-19 och är beredda att göra ändringar i öppethållandet och verksamheten om det krävs.

Denna information uppdateras kontinuerligt och skrivs med reservation för ändringar. För den senast uppdaterade informationen från myndigheterna, besök krisinformation.se.

Dela sidan:

Våra samarbets­partners