Covid-19
Köp biljett
Två barn klättrar på Brovalvet

Covid-19

Vi är glada över att kunna välkomna våra besökare till Tom Tits Experiment. Vi har öppet med varsamhet och tar emot ett begränsat antal besökare. För att vara säker på att få plats, förköp din biljett. 

Vad är öppet?

Vårt stora hus! Här finns fyra våningar, fulla av experiment att utforska! Upptäck våra utställningar och lär dig mer om teknik, fysik, matematik, naturgeografi, biologi, människan, illusioner och mycket annat.

I cafét på plan 2 hittar du enklare maträtter, fika, kaffe och dricka. 
Har man med sig egen matsäck ska den ätas i matsäcksrummet Pelarsalen, glöm inte att kasta skräpet i papperskorgen bara!

Vårt åkexperiment Space Ball. 

Experimentbutiken på plan 1.

Det finns möjlighet att låsa in värdesaker i förvaringsskåpen i Pelarsalen.

Vad är stängt?

Ett fåtal experiment som utgör en smittorisk, exempelvis genom att vara i kontakt med ansiktet, har stängts av eller flyttats ur utställningen.

Vaccinationsbevis

Vi följer de restriktioner som gäller, det innebär att just nu finns inte krav på vaccinationsbevis för att besöka oss. 

Trängsel

I vårt fyravåningshus behöver man inte trängas. 

På ställen där trängsel eller köbildning kan uppstå hjälper vi våra besökare att hålla minst två meters avstånd från varandra genom tydliga markeringar och skyltar. 

Antal besökare 

Vi har gott om yta inomhus för våra besökare att vistas på. Vi släpper in ett begränsat antal besökare.

Hygien

Områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer rengörs mer frekvent. Handdesinfektion finns tillgängligt på flertalet ställen runt om i utställningen.

För att ytterligare skydda både besökare och personal sitter plexiglasskydd uppsatta i kassorna.

Kontantfritt

Tom Tits Experiment är ett kontantfritt vetenskapsmuseum! Vi tar inte emot kontanter men det går utmärkt att betala med kort eller Swish. Det är säkrare både för dig som besökare och för vår personal.

Ombokning av biljetter

Känner du minsta symtom? Hör av dig till oss på info@tomtit.se.
För avbokning senast 24 h innan besöket betalar vi tillbaka pengarna. Efter det erbjuder vi ombokning av biljetter. 

Tillgänglighet

Hissen är dedikerad till besökare med barnvagn eller nedsatt rörlighet.

Bra att veta

Vi vill understryka att våra besökare även har eget ansvar att hålla tillräckligt avstånd till varandra, respektera hänvisningar och visa hänsyn mot både andra besökare och Tom Tits personal, för att motverka smittspridningen av covid-19. Vi befinner oss i en väldigt speciell tid och det är vårt gemensamma ansvar att skydda varandra mot viruset. Tack för att ni hjälper till!

Tom Tits Experiment följer noga utvecklingen kring coronapandemin och riktlinjer från myndigheter och regeringen. Vi fortsätter att arbeta för att bromsa smittspridningen av covid-19 och är beredda att göra ändringar i öppethållandet och verksamheten om det krävs.

Denna information uppdateras kontinuerligt och skrivs med reservation för ändringar. För den senast uppdaterade informationen från myndigheterna, besök krisinformation.se.

Dela sidan:

Våra samarbets­partners