Aktuellt
Köp biljett

Aktuellt

Information med anledning av coronaviruset

Med anledning av omständigheterna kring coronaviruset är Tom Tits Experiment tillfälligt stängt från 19 mars till och med 14 april. Fortsätt att följa oss på Facebook och Instagram, där vi bland annat tipsar om experiment man kan göra hemma. Vi ser fram emot att välkomna er tillbaka till Tom Tits när läget ser annorlunda ut!

Månadens hållbara tips: Mars

Varför tjatar alla om att det är så viktigt att vi källsorterar vårt skräp? Jo, för att det går åt väldigt mycket onödig energi när vi producerar nytt hela tiden! Visste du att en pappersförpackning, som till exempel ett mjölkpaket, kan återvinnas upp till sju gånger, och att ett ton återvunnet returpapper motsvarar hela fjorton träd? Gillar du att sitta framför datorn? Om du pantar fem stycken burkar har du sparat ihop lika mycket energi som din dator behöver i fyra timmar!

Hos oss på Tom Tits har vi något som heter Miljönären som är framtagen av Telge Återvinning. Det är tydligt uppmärkta behållare som gör det lättare för våra besökare att slänga skräpet rätt.

Ett bra sätt att komma igång med källsorteringen hemma är att ha tydligt uppmärkta kärl för papper, plast, metall, glas och pant som du sedan går till din närmaste återvinningsstation. Då får du samtidigt en bensträckare i det (förhoppningsvis) härliga vårvädret!

Här kan du läsa mer om hur vi på olika sätt jobbar med hållbarhet på Tom Tits Experiment. Lycka till med din källsortering!

Ta en titt inuti Ben

Säg hej till Ben, det senaste tillskottet till vårt visualiseringsbord i CellSkapt. Här får du lära dig massor om människokroppen och dess fantastiska system och organ. Bilderna som visas på skärmen är baserade på samma råa 3D-data som doktorer och forskare använder sig av.

Rawr!

I sommar får vi besök av ett gäng som är 65 miljoner år gamla. Nyfiken? Läs mer här!

Dela sidan:

Våra samarbets­partners