Aktuellt
Köp biljett
Två barn sitter på stora stolar och bord

Aktuellt

Tom Tits Experiment - Helt för dig själv!

Vill du ha vårt stora hus och park helt för dig själv? Missa då inte detta tidsbegränsade erbjudande! Mellan 1 maj – 24 juni har du möjlighet att boka hela Tom Tits för din skolklass, förening eller kalas. 

I priset ingår hela huset med hundratals olika experiment, vår STORA nyhet KraftVerket och vår park som är fylld med experiment och vatten. Åkexperiment och shower är inte tillgängligt.

Pris: 4 000kr ink moms för max 50 personer. Kontakta bokning@tomtit.se om det är fler än 50 personer.

Praktisk information:

  • Välj mellan två slottider: 8.30-11.30 alt. 12.00-15.00, måndagar-torsdagar. 
  • Minst 1 vuxen på 10 barn.
  • Café, restaurang och glassbar är stängt. Kaffe, dricka och pinnglass finns till försäljning i entrén.

Vi gör vårt bästa för att ditt besök hos oss ska kännas så säkert som möjligt. Det finns skyltar för in/utgång vid varje utställning, vi har plexiglas i entrén, handdesinfektion finns tillgängligt i utställningarna samt lokalvårdare som städar under hela dagen.

Gör din bokning redan idag! 

Experimentera hemifrån med oss!

Livesändningar på Instagram

Nästa live: 28 april kl. 18.00. 
Temat för livesändningen är kemi och du kommer få göra din egna lavalampa!

Nu kan du experimentera live tillsammans med oss på Tom Tits Experiment – via sociala medier! En gång per månad kör vi livesändningar på Facebook och Instagram och visar olika spännande experiment du kan hänga med på hemifrån. Vill du titta på den senaste sändningen då vi experimenterade med vatten? Kika in på vår Facebook eller Instagram!

Håll utkik här på hemsidan och i våra sociala kanaler för info om när vi kör live nästa gång!

Tips på massor av hemmaexperiment

Just nu kan du tråkigt nog inte experimentera på plats hos oss på Tom Tit. I stället vill vi gärna tipsa om våra hemmaexperiment! På vårt Instagram hittar du ett gäng spännande experiment som du enkelt kan testa hemma i köket. Vi visar till exempel hur du släcker ett ljus med hjälp av vakuum och tar reda på om olika hårt packad snö smälter olika fort. Du kan också prova att göra maränger av kikärtsspad eller skapa unika såpbubbelkonstverk. Lärorikt och spännande för hela familjen!

Materialen vi experimenterar med är sådant som ofta finns hemma. Kom ihåg att alltid ha en vuxen med dig när du experimenterar med levande ljus. Lycka till!

Ett barn experimenterar i Kemiköket

Experimentet som går... och går... och går!

Spännande nyheter hos oss på Tom Tit! Under våren har vi premiär för ett helt nytt (och stort!) experiment i utställningen Kraft & Rörelse – upptäck KraftVerket.

KraftVerket är en flera meter stor evighetsmackapär som går och går och går – så länge ni lyckas hålla bollen i rullning. Jobba tillsammans på olika stationer och följ bollens ringlande färd genom KraftVerket, upp och ner och hit och dit. Lyckas ni få bollen att ta sig hela vägen runt KraftVerket?

Läs mer om den finurliga KraftVerket här!

Illustration av experimentet Maskinen

Prova våra experiment på ett helt nytt sätt

Vill du testa våra spännande experiment hemifrån? Snart är det möjligt! Genom den digitala lösningen AR, som står för Augmented reality, kan du utforska några av våra experiment via en app, oavsett var du befinner dig.

Vi på Tom Tits är med i utvecklingen av Science Center AR Lab, som är ett digitalt verktyg med interaktiv AR. Tekniken gör det möjligt för dig att prova våra experiment i hemmamiljö, via en surfplatta eller mobiltelefon, och dessutom lägga till ytterligare utmaningar. Vad händer till exempel om ett experiment befinner sig i rymden i stället för här på jorden?

Läs mer om AR-satsningen här och håll utkik här på hemsidan och i våra sociala kanaler för mer information!

En surfplatta visar en prototyp av Tom Tits Experiments Augmented reality-app

Tom Tits Experiment är tillfälligt stängt

Det senaste året har präglats av coronavirusets framfart i Sverige och världen. Vi på Tom Tits Experiment har, liksom många andra verksamheter, tvingats anpassa oss och hela tiden ta nya beslut kring hur vi hanterar situationen. Med anledning av de rådande restriktionerna och allmänna råden från regeringen och Folkhälsomyndigheten är Tom Tit tillfälligt stängt tills vidare.

Under tiden vi har stängt är alla årskort pausade. De kommer sedan förlängas med det antal dagar vi totalt haft stängt.

Tom Tits Experiment följer noga utvecklingen och myndigheternas råd och restriktioner. Vi tar löpande nya beslut kring öppethållandet av vår verksamhet, följ oss på Facebook och Instagram och här på hemsidan för uppdaterad information.

Det här är en utmanande och för oss helt unik situation – men vi håller i och håller ut! Vi saknar er och ser fram emot att kunna välkomna er tillbaka när situationen ser annorlunda ut. Tills dess, ta hand om varandra och följ råden och restriktionerna kring smittspridningen, så hjälps vi åt att få ett slut på det här!

Vilda västern-snurran syns genom två händer som formar ett hjärta

Dela sidan:

Våra samarbets­partners