Aktuellt
Köp

Aktuellt

Missa inte allt nytt vi har på gång i huset, som lovens aktiviteter eller nya utställningar. Hos oss finns massor av aktiviteter för både vuxna och barn att delta i. 

Ursäkta röran ...

... vi bygger om! Delar av plan 1 är just nu stängda för renovering samt bygge av vår nya utställning Kraft & Rörelse som öppnar den 22 februari. Under tiden vi bygger om kommer experiment i största möjliga mån placeras ut i övriga delar av huset.

Sportlov på Tom Tits

Gör dig redo för ett sportlov med massor av power! Då slår vi nämligen upp dörrarna för vår sprillans nya utställning Kraft & Rörelse. I den undersöker vi alla spännande tekniska och fysiska fenomenala fenomen som finns runt omkring oss. Fira sportlovet med att spana in utställningen och allt annat kul som händer här!

Bli fotad i vår nya utställning!

Är du en riktig linslus och gillar att testa nya saker? Till fotograferingen av vår nya utställning Kraft & Rörelse söker vi nu nyfikna vildhjärnor som kan komma hit innan öppning den 25 februari och testa alla våra nya experiment. Vi söker personer i alla åldrar och med olika bakgrund som gillar att experimentera. Vi bjuder modellerna med familj (max 5 personer) på inträde, fika och lunch i vår restaurang.

Vill du vara med? Skicka ett hej och en bild på dig själv till marknad@tomtit.se.

Månadens hållbara tips

Januari kallas ofta för "fattigmånad". Något som är hållbart både för plånboken och miljön är att minska matsvinnet. I vår restaurang och café försöker vi ta tillvara på alla delar av råvarorna, om vi till exempel gör en bearnaisesås av äggulor använder vi sedan äggvitan till att göra maränger!

Vill du minska matsvinnet hemma? Ett bra sätt att få koll på innehållet i kylen är att ha en bricka där du ställer allt som är på väg att gå ut, så att du påminns om att äta upp det innan det är för sent. Och varför inte testa att göra chips till fredagsmyset av överblivna potatisskal! Tillsätt bara lite olja och salt och baka i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter.

Här kan du läsa mer om hur vi på olika sätt jobbar med hållbarhet på Tom Tits Experiment.

Kurs 13/2: Digitalt hantverk

Med avstamp i textilindustrins barndom, virkningsmönster och recept på kolakakor utforskar vi digital teknik och programmering. Alla deltagarna kommer att få skapa varsitt digitalt smycke som de får ta med hem efter avslutad kurs. Välkommen till en inspirerande och lärorik workshop tillsammans med Tom Tits erfarna pedagoger!

Läs mer och gör din anmälan här!

Rawr!

I sommar får vi besök av ett gäng som är 65 miljoner år gamla. Vill ni också hälsa på? 

Dela sidan: