Aktuellt
Köp biljett
Ett barn står i skogen bland stora blad och svampar

Aktuellt

Experimentera hemifrån med oss!

Just nu kan du tråkigt nog inte komma och experimentera på plats hos oss på Tom Tit. I stället vill vi gärna tipsa om våra hemmaexperiment! På Tom Tits Experiments Instagram hittar du ett gäng spännande experiment som du enkelt kan testa hemma i köket. Vi visar till exempel hur du släcker ett ljus med hjälp av vakuum och tar reda på om ett ljus kan brinna under vattenytan. Du kan också prova att göra maränger av kikärtsspad eller skapa unika såpbubbelkonstverk. Lärorikt och spännande för hela familjen!

Materialen vi experimenterar med är sådant som ofta finns hemma. Kom ihåg att alltid ha en vuxen med dig när du experimenterar med levande ljus. Lycka till!

Ett barn experimenterar i Kemiköket

Tom Tits Experiment är tillfälligt stängt

Det senaste året har präglats av coronavirusets framfart i Sverige och världen. Vi på Tom Tits Experiment har, liksom många andra verksamheter, tvingats anpassa oss och löpande ta nya beslut kring hur vi hanterar situationen. Med anledning av de rådande restriktionerna och allmänna råden från regeringen och Folkhälsomyndigheten är Tom Tit tillfälligt stängt till och med den 31 januari 2021. Detta kan förlängas beroende på hur situationen utvecklas.

Under tiden vi har stängt är alla årskort pausade. De kommer sedan förlängas med det antal dagar vi totalt haft stängt.

Tom Tits Experiment följer noga utvecklingen och myndigheternas råd och restriktioner. Vi fortsätter att ta nya beslut kring öppethållandet av vår verksamhet, följ oss på Facebook och Instagram och här på hemsidan för uppdaterad information.

Det här är en utmanande och för oss helt unik situation – men vi håller i och håller ut! Vi saknar er och ser fram emot att kunna välkomna er tillbaka när situationen ser annorlunda ut. Tills dess, ta hand om varandra och följ råden och restriktionerna kring smittspridningen, så hjälps vi åt att få ett slut på det här!

Vilda västern-snurran syns genom två händer som formar ett hjärta

Workshopserie i programmering för lärare

Starta året med att bli en fena på att använda programmering i din undervisning! Under våren erbjuder Tom Tits Experiment en rolig och lärorik workshopserie som ger dig som lärare en introduktion till programmering i Scratch, Python eller Micro:Bit. Fortbildningen sker på uppdrag av Skolverket. Mer information om workshopserien och hur du anmäler dig hittar du här!

Lärareftermiddag med CNC-programmering

Är du teknik- eller mattelärare och vill lära dig grunderna i CNC-programmering – och hur du lär ut det till dina elever? Tillsammans med Mälardalens Tekniska Gymnasium anordnar vi en kostnadsfri lärareftermiddag på detta tema.

Ta chansen att utveckla dina programmeringskunskaper på riktigt, i verklig miljö och med samma utrustning som Scania och AstraZeneca använder. Läs mer om lärareftermiddagen och boka din plats här!

Dela sidan:

Våra samarbets­partners