Aktuellt
Köp biljett
Två barn sitter på stora stolar och bord

Aktuellt

Hyr Tom Tits Experiment

- ni och hundratals experiment

Vill du ha chansen att hyra Tom Tits? Missa då inte vårt tidsbegränsade erbjudande! Mellan 23 augusti – 30 september har du möjlighet att hyra hela Tom Tits för din skolklass, förening eller kalas. I priset ingår alla utställningar i både huset och parken, fyllda med hundratals olika experiment.

Nya experiment

Huset må har varit stängt men oj vad det har hänt saker ändå! Vi har premiär för tre nya, stora experiment! Upptäck vattenfall, virvlar och slukhål i Meanderleken, håll en boll i konstant rullning i vår evighetsmackapär KraftVerket och snurra bollar i Separatorn.

Pojke som interagerar med experimentet Meanderleken

Experimentera hemifrån med oss!

Tips på massor av hemmaexperiment

På vårt Instagram hittar du ett gäng spännande experiment som du enkelt kan testa hemma i köket. Vi visar till exempel hur du släcker ett ljus med hjälp av vakuum och tar reda på om olika hårt packad snö smälter olika fort. Du kan också prova att göra maränger av kikärtsspad eller skapa unika såpbubbelkonstverk. Lärorikt och spännande för hela familjen!

Materialen vi experimenterar med är sådant som ofta finns hemma. Kom ihåg att alltid ha en vuxen med dig när du experimenterar med levande ljus. Lycka till!

Prova våra experiment på ett helt nytt sätt

Vill du testa våra spännande experiment hemifrån? Snart är det möjligt! Genom den digitala lösningen AR, som står för Augmented reality, kan du utforska några av våra experiment via en app, oavsett var du befinner dig.

Vi på Tom Tits är med i utvecklingen av Science Center AR Lab, som är ett digitalt verktyg med interaktiv AR. Tekniken gör det möjligt för dig att prova våra experiment i hemmamiljö, via en surfplatta eller mobiltelefon, och dessutom lägga till ytterligare utmaningar. Vad händer till exempel om ett experiment befinner sig i rymden i stället för här på jorden?

Läs mer om AR-satsningen här och håll utkik här på hemsidan och i våra sociala kanaler för mer information!

En surfplatta visar en prototyp av Tom Tits Experiments Augmented reality-app

Dela sidan:

Våra samarbets­partners