Aktuellt
Köp biljett

Aktuellt

Tom Tit öppnar igen 22 juni!

Nu har vi saknat er länge nog – den 22 juni slår vi upp portarna till vår stora park och den nya tillfälliga utställningen Dinosauria.

På grund av rådande omständigheter kring coronapandemin blir det en lite ovanlig sommar på Tom Tit. Du kommer självklart kunna äta glass i parken, utforska experiment och gå på toaletten men huset kommer tills vidare vara stängt. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Varmt välkomna tillbaka till oss i sommar!

Ett urtida äventyr utomhus

Rawr! Gör dig redo för en dinosauriesommar på Tom Tits Experiment. Såhär verkliga har du aldrig sett dem förut! Läs mer om de urtida jättarna här.

Månadens hållbara tips: Juni

Har du testat att använda naturen som skafferi någon gång? Den här våren har nationalparkernas besöksstatistik ökat rejält, men visste du att man utöver att få en härlig naturupplevelse också kan passa på att fixa kvällens ekologiska middag helt gratis? Månadens hållbara tips är att väcka samlaren i dig och njuta av vad naturen har att erbjuda. Vad ska man då plocka med sig?

  • Harsyra, syrlig i smak och ser ut som en treklöver. Passar i sallad.
  • Granskott, det ljusgröna längst ut på grenspetsen. Går att både pickla och göra sirap på.
  • Brännässlor växer i hela landet och kan skördas från mars till augusti. Tips är att använda diskhandskar när du plockar och kom ihåg att de alltid ska förvällas innan de äts!
  • Ramslök, smakar ungefär som vitlök och det går att använda både blad, blommor och knoppar.

Och självklart blåbär och kantareller! Kom ihåg att bara plocka växter du är säker på att du känner igen, det finns en del giftiga växter som man absolut inte ska äta! På loppis kan man ofta hitta gamla böcker med tips på vad för växter och svampar som är ätbara, det går också bra att söka på internet.

Här kan du läsa mer om hur vi på olika sätt jobbar med hållbarhet på Tom Tits. Lycka till och smaklig måltid!

Dela sidan:

Våra samarbets­partners