Aktuellt
Köp biljett

Aktuellt

Missa inte allt nytt vi har på gång i huset, som lovens aktiviteter eller nya utställningar. Hos oss finns massor av aktiviteter för både vuxna och barn att delta i. 

Ursäkta röran ...

... vi bygger om! Delar av plan 1 är just nu stängda för renovering samt bygge av vår nya utställning Kraft & Rörelse som öppnar den 22 februari. Under tiden vi bygger om kommer experiment i största möjliga mån placeras ut i övriga delar av huset.

Sportlov på Tom Tits

Gör dig redo för ett sportlov med massor av power! Då slår vi nämligen upp dörrarna för vår sprillans nya utställning Kraft & Rörelse. I den undersöker vi alla spännande tekniska och fysiska fenomenala fenomen som finns runt omkring oss. Fira sportlovet med att spana in den nya utställningen och allt annat kul som händer här!

Ta en titt inuti Ben

Säg hej till Ben, det senaste tillskottet till vårt visualiseringsbord i CellSkapt. Här får du lära dig massor om människokroppen och dess fantastiska system och organ. Bilderna som visas på skärmen är baserade på samma råa 3D-data som doktorer och forskare använder sig av.

Månadens hållbara tips: Februari

Februari kan kännas lite grå och trist – med undantag för alla hjärtans dag! Brukar du ge bort rosor på alla hjärtans dag? I februari säljs cirka 10 miljoner rosor i Sverige och nästan alla kommer från Östafrika. Eftersom rosor är en färskvara, till skillnad från krukväxter, transporteras de med flyg. Inte särskilt klimatsmart alltså. Här är våra tips på hur du firar en lite mer hållbar alla hjärtans dag!

  • Ge bort KRAV-märkta kryddväxter istället för rosor. Då kan presenten dessutom användas när ni lagar mat.
  • Välj rosor som odlats i Sverige.
  • Skippa presenter helt och hållet och ge bort en dikt eller en kram.

Här kan du läsa mer om hur vi på olika sätt jobbar med hållbarhet på Tom Tits Experiment. Glad kärleksfull februari! <3

Läger på sportlovet (OBS: Fullt!)

På Tom Tits vetenskapsläger får du under fyra sportlovsdagar testa ett gäng roliga utmaningar, samtidigt som du lär känna massor av nya kompisar. Årets tema är Mythbusters – går det att göra så?

Rawr!

I sommar får vi besök av ett gäng som är 65 miljoner år gamla. Nyfiken? Läs mer här!

Dela sidan:

Våra samarbets­partners