Sportlov

Sportlov

Dags att utmana kroppen! Sportlovsaktiviteterna på Tom Tits startar v. 8 och då står kroppen i fokus, vi öppnar även dörrarna för vår nya coola utställning om människokroppen - CellSkapt.

CellSkapt 

På sportlovet öppnar vi äntligen dörrarna till vår nya utställning CellSkapt. Här kommer du få uppleva kroppen från minsta beståndsdel till den hela människan. Undersök hur kroppen ser ut på insidan, kan du förbättra din fysiska förmåga, hur ser det ut i vårt blodomlopp, hur fungerar det när vi äter. Utställningen innehåller allt från analoga experiment, traditionella anatomiska modeller, till digitala spelytor och visualiseringar.

Digital obduktion

Hur går egentligen en obduktion till? Med den moderna tekniken kan vi nu visa det - digitalt. Ta plats i vår anatomiska teater kring visualiseringsbordet och upplev hur en obduktion går till. 
Rekommenderad från 7 år.  

Spela med kroppen

Tycker du om att spela? Varför inte då testa att spela med kroppen! I Makerspace kommer du kunna spela tetris med en dansmatta, testa din reaktionstid i färgspelet och åka slalom med en balansbräda. 

Livsviktig kemi 

I kemiköket är det på med labbrocken och skyddsglasögonen som gäller för här ska vi göra alginatmaskar! Hur lång mask kan du göra? Testa även hur alginatmasken reagerar när den hamnar i den sura miljön i magen samt den basiska miljön i tarmen. Självklart inte i din egen mage, eftersom i kemiköket äter vi ingenting.  

Alltid på Tom Tits

Varje dag, hela sportlovet kan du se häftiga experiment om illusioner samt lära dig mer om kroppen och kroppsmått vid vår experimentvagn. Upptäck såpbubblor i alla möjliga former på våra såpbubbelshower som körs flera gånger om dagen.