Träna hjärna

Träna hjärna

Sport, sport, sportlov säger ni! Träna, träna hjärna tänker vi! Dags för lite hjärngympa, i år fokuserar vi på våra sinnen! Lär upp dina sinnen till superkrafter. 

Helt Sinnes

Vår nyaste utställning låter dig på ett lekfullt sätt upptäcka och utforska dina sinnen men hjälp av spännande experiment. Om man "tar bort" ett sinne, hur reagerar du då? Känns saker mer i mörkertunneln? Hörs saker mer i det ljudisolerade rummet? 

Makerspace

Testa vilket sinne du har lättast att förstå information ifrån. Bygg en Strawbees figur genom att antingen se, känna eller höra hur resultatet ska se ut.

Se det ögat inte uppfattar med hjälp av värmekameror. Går det att kolla ut genom fönstret? Är det samma färg på dina händer och din mage? 

Rullstolsbana

På östra vinden har vi en vardagshinderbana, kan du ta dig över en tröskel sittandes i rullstol? Vilka sinnen behöver du använda för att ta dig runt? Vad är svårast? 

Hur ser ditt namn ut? 

På östra vinden kan du lära dig mer om hur ditt namn ser ut. Här finns också filmerna om Ulrika. Filmerna kommer från vår samarbetspartner Iris som jobbar med utbildningar i bemötande, stöd och anpassningar till människor med olika funktionsvariationer. 

Pop-up experimentshow

Experimentvagn under sportlovet fokuserar på illusioner, blir din hjärna lurad eller har du lyckats träna upp den till att se vad som verkligen händer?

Träningspasset

Ett träningspass behöver inte bara vara den där timmen på lunchen när du svettas på gymmet. Vi har tagit fram ett Tom Tit Pass fullt med hjärntränande experiment. Hämta ut ditt pass i entrén och testa de experiment som finns med. Diplom till alla barn som klarar alla frågor!