Sommar på Tom Tits

Sommar på Tom Tits

Sommarlovet har gjort entré på Tom Tits och det är fullt med aktiviteter! Nu kan du experimentera med vatten, snurra runt i attraktioner och ge dig ut på upptäcksfärd hos oss.

Steampunkteater

Vad är då steampunk kanske är den första frågan som kommer upp? Steampunk är en variant av science fiction som utspelar sig i en 1800-tals liknande värld, där kugghjul är grundkomponenten i all högteknologi och ångmaskiner är den viktigaste drivkällan för fordon och apparater. Det kan finnas rymdfarkoster, strålpistoler och tidsmaskiner.
Hela sommaren visas stempunkteatern ”Stormen” 2 gånger om dagen.
”Den lömske Greve Antonius har tvingat den store vetenskapsmannen Prospero att lämna sitt hem och fly ut i rymden med sin dotter Miranda. Deras rymdskepp störtar på en öde och frusen planet långt ifrån deras hemma-måne Mediolanum. Men dom är inte ensamma….”

Fotograf: Martin Lundström

Attraktioner

Vi har flera åkattraktioner att prova på i vår park och vårt hus. Cykla på en lina över parken, snurra runt runt i Centrifugen, testa alla fem åkprogram i Robocoaster, åk upp och ner i Självfallet eller känn dig som en astronaut i Space Ball. Vissa attraktioner har ålder och längdgräns, vill du vara säker på att du får åka kolla det här.

Workshop

Varje dag anordnar vi lärorika workshops för besökare att delta i. Den här sommaren handlar allting om att upptäcka, och det är precis vad vi ska göra i kemiköket. Närmare bestämt, vi ska upptäcka kemiska reaktioner! Vad händer om du tar det pulvret och blandar med den vätskan? Testa dig fram i kemiköket!

Makerspace

Vår härliga skaparverkstad är alltid öppen! Här kan du skapa en helt egen saga, gör dina egna figurer och spela sedan upp den i vår skuggspelsteater. Eller gör en saga av figurerna som redan finns. Valet är ditt!
Tycker du om spel? Mer specifikt, brädspel? Under specifika tider under dagen kan du programmera din egen tärning med specialfunktioner du själv väljer och sedan använda den tärningen i ett brädspel.

Alltid på Tom Tits

Varje dag, hela sommaren på Tom Tits Experiment kan du se häftiga experiment utföras vid vår rullandes experimentvagn, håll utkik efter vagnen på plan 1! Lär dig om såpbubblor i alla möjliga former på våra såpbubbelshower som körs flera gånger om dagen, på både svenska och engelska. Missa inte chansen att delta i Tom Tits Rymdakademi, leta upp Major Tom som ger dig en start för detta äventyr!