Parken

Parken

Parken är stängd för säsongen.

Upptäck experimenten ute i parken, massor av nya vattenexperiment och en hel orkester musikexperiment. Glöm inte att ta med extrakläder för det här kan bli blött!

Parken

Glöm inte att ta med extrakläder till parken i sommar för det finns en risk att det blir lite blött, vi har massor av nya spännande vattenexperiment som väntar på att upptäckas. Cykla fram ett vattenparaply, vicka ståbrädan fram och tillbaka med kroppen för att pumpa fram vatten, led vattnet med de olika magnettillbehören på cortenstålstavlorna, och studera vattnets strömningar. 

Ett experiment som kommer pågå under ett helt år är vårt nya fina solur. Vi följer solens gång med tid och tillstånd under ett år och markerar det på en stor cortenplåten i parken. Efter ett år är det ett korrekt solur. Har du lite bråttom och behöver veta tiden just nu kan du testa vårt Människosolur där du är visaren och din skugga visar hur mycket klockan är. 

Tuomos musikexperiment

Kan man experimentera fram musik med hjälp av en gungbräda? Kompositören Tuomo Haapala har skapat musikinstrument som parkens alla vild hjärnor får experimentera fram musik ur. En gungbräda försedd med orgelpipor som står i små vattentunnor och som kan spelas på med hjälp av cykelstyren och en bänkformad flöjt med hål i, där rumpor används i stället för klaffar.

Blixtar & Dunder

Oväder passar inte våra åkexperiment ute i parken. Vid sådana tillfällen kör vi extra aktiviteter inomhus.