Jullov

Jullov

EJ AKTUELLT

Jullovet har gjort entré och vi ska utforska vintern. Vad är det som styr hur snabbt en pulka åker? Vad ska vi fylla talgbollarna med för att fåglarna ska få sin favoritmat?

Pulkarace

När snön kommer är pulkaåkning en populär aktivitet. Vissa åker snabbt, vissa åker långsamt. Men vad beror det egentligen på? Vi kommer att bygga en simulator av en pulkabacke för att testa hur vi kan få pulkan att åka snabbare/långsammare. Är det materialet som spelar roll? Lutningen på backen? Vart i pulkan tyngden ligger? Kom och utforska pulkabacken med oss i vårat Makerspace!

Gör egna talgbollar

Vad gillar olika fåglar att äta? Behöver dom äta någonting extra under den kalla vintern? I kemiköket kommer vi göra egna talgbollar och fylla med mat som fåglarna vill ha. Vi hänger ut talgbollarna i vår park kl. 13:30 och 15:30 så fåglarna får njuta av den goda maten. Missa inte det!

Nytt experiment

Till jullovet testar vi även ett nytt superhäftigt experiment - Mindball Play

Alltid på Tom Tits

Varje dag, hela jullovet på Tom Tits Experiment kan du se häftiga experiment utföras vid vår  experimentvagn, håll utkik efter vagnen på plan 1! Lär dig om såpbubblor i alla möjliga former på våra såpbubbelshower som körs flera gånger om dagen.