Jullov

Jullov

Nu är det jul här i vårt hus! Jullovet är här, så kavla upp armarna och ladda kreativiteten för nu ska vi DIY pynta hela Tom Tit huset!

DIY Experimentpyssel

Jullovet är till för pyssel och mys. Experimentera och bygg DIY (Do It Yourself) julpynt med oss att dekorera vårt stora hus med.

Makerspace

Vi gör lysande, blinkande dekorationsfigurer att lysa upp vintermörkret med, gör du Rudolf med röda mulen eller en gran? 

Var med och bygg ett vinterlandskap i papp och kartong, hur vill du att ditt vinterhus ska se ut? Tomtens verkstad eller ett pepparkakshus? Bara fantasin sätter gränser.

Familjeverkstan

Gör ditt eget lim som du sedan kan använda i familjeverkstans granpynts pyssel. Vi vill ha den vackraste granen i mannaminne, hjälp oss dekorera!

Ny utställning "Helt Sinnes"

Efter månader av renovering slår vi nu upp dörrarna till nya utställningen Helt Sinnes, som du finner på plan 2. Vad är det som surrar i vår nya mörkertunnel? Hur låter din puls tillsammans med andra i en pulsorkester? Vad är det egentligen i den där hemliga lådan? Detta och mycket mer kan du upptäcka i Helt Sinnes. Förutom nya experiment, har vi också sparat några gamla favoriter.

Utställningen heter Helt Sinnes, och har, som namnet antyder, tema sinnen. Här kan du på ett lekfullt sätt upptäcka och utforska dina sinnen men hjälp av våra experiment. Om man "tar bort" ett sinne, hur reagerar du då?

I utställningen finns det något för alla oavsett om du är äventyrlig, eftertänksam, ung eller vuxen. Det finns också gott om plats för både rullstolar och barnvagnar.

Välkommen!