Parken

Parken

I parken myllrar det av liv. Barn och vuxna testar experiment och leker. Insekter sätter bo. Maskarna gör kompost. Välkomna ut i det gröna och upptäck!

Experiment ute och inne

Här kan du lyfta på locket och upptäcka och undersöka experiment som passar alla åldrar. ”Självfallet” ger skönt sug i magen. ”Centrifugen” snurrar dig runt, runt, runt tills du sitter som en fluga på väggen. Helt enkelt coola sätt att med kroppen uppleva naturvetenskapliga fenomen.

Vatten

Här gillar vi att experimentera med vatten, testa själv genom att skjuta upp ”Vattenraketen”. Parken är fylld av experiment som du prövar själv – eller allra helst tillsammans med någon. Då blir det oftast ännu roligare. De yngsta och tonåringarna uppskattar allt vatten. Här kan du själv styra fontäner och en gejser, vaska guld och testa olika pumpar. Det är lätt att bli blöt – ta gärna med extrakläder till de små.

Grönska

Grönskan fixar våra trädgårdsmästare. Passa på att haffa dem i rabatterna om du vill veta mer om komposten och hur vi arbetar med hållbar utveckling. Här finns de relativt ovanliga träden robinia och kaukasisk vingnöt. Kommer det en regnskur: kika på odlingarna i caféets växthus på plan 2 där vi också samlat en massa spännande fakta om odling och ekologi.

Barnsäkerhet

Vår park är inte byggd för att vara en certifierad lekpark. I parken har vi flera vattenfyllda dammar - håll de små i handen. Både ute och inne springer barnen omkring och har roligt. Tänk på att inte lämna dem utan uppsikt. Det finns trappor och annat att snubbla i om man har otur.