Aktuellt

Aktuellt

Missa inte allt nytt vi har på gång i huset som lovens aktiviteter eller en ny utställning. Här finns en hel del aktiviteter för både vuxna och barn att delta i. 

Dinosauriesommar

Denna sommar får vi besök av 19 fullstora dinosaurier. Kolla in Tyrannosaurus Rex tänder eller försök mäta dig med Spinosaurus. Utställningen pågår 28 april till 28 augusti. För mer information kolla här.

Min Stora Dag

För andra året i rad kan du som besökare runda upp fem kronor på entréavgiften till förmån för Min Stora Dag, något vi är väldigt stolta över. Förra året samlade våra besökare in 22 155 kr. Tillsammans hjälps vi åt att skapa roliga barndomsminnen och en paus från det tuffa och svåra.

 

”Barn till Ensamma mammor”

Tom Tits Experiment är stolta samarbetspartners till Fryshusets projekt ”Barn till Ensamma mammor”. Ett projekt som utifrån ett hälsofrämjande perspektiv jobbar för att skapa härliga barndomsminnen och upplevelser. ”Barn till Ensamma Mammor” arbetar för att stödja barn som lever med sin ensamstående mamma under ekonomisk och/eller social utsatthet. Mer konkret innebär det att verksamheten erbjuder regelbundna träffar, aktiviteter, lovaktiviteter och utbildningar för våra medlemmar där allting är kostnadsfritt. För mer information både för dig som vill vara med på deras träffar och dig som vill vara med och stödja projektet kolla in deras hemsida. 

Nyheter i Norra Parken

Parken är full av nya spännande experiment, gå på upptäcktsfärd i norra parken och testa vatten experimenten, skapa musik i Tuomos musikexperiment eller håll koll på klockan i Människosoluret. Här kan du läsa mer.

Vi är en del av Hur vet du det!

Genom att fråga ”Hur vet du det?” kan alla hjälpas åt att få svar på viktiga frågor. Målet med kampanjen är att politiker ska använda mer vetenskap under valet 2018.

Vi är cirka 75 organisationer som är med i den här kampanjen. Föreningen Vetenskap & Allmänhet styr kampanjen.

Mest barnvänliga museum 2018

Vi är så stolta och glada över att ha blivit utnämnda till ”Stockholmarnas favoritmuseum” i kategorin ”Mest barnvänliga museum”! Dessutom 3:e plats i "Bästa utställningar" och 3:e plats i ”Stockholmarnas favoritmuseum”. Tack till alla stockholmare som svarat och till Evimetrix som genomför undersökningen. 
Vill du veta mer om undersökningen kan du kolla in här.

Ny utställning "Helt Sinnes"

Efter månader av renovering slår vi nu upp dörrarna till nya utställningen Helt Sinnes, som du finner på plan 2. Vad är det som surrar i vår nya mörkertunnel? Hur låter din puls tillsammans med andra i en pulsorkester? Vad är det egentligen i den där hemliga lådan? Detta och mycket mer kan du upptäcka i Helt Sinnes. Förutom nya experiment, har vi också sparat några gamla favoriter.

Utställningen heter Helt Sinnes, och har, som namnet antyder, tema sinnen. Här kan du på ett lekfullt sätt upptäcka och utforska dina sinnen men hjälp av våra experiment. Om man "tar bort" ett sinne, hur reagerar du då?

I utställningen finns det något för alla oavsett om du är äventyrlig, eftertänksam, ung eller vuxen. Det finns också gott om plats för både rullstolar och barnvagnar.

Välkommen!

Varumärkesfilm