Aktuellt

Aktuellt

Missa inte allt nytt vi har på gång i huset som lovens aktiviteter eller en ny utställning. Här finns massor aktiviteter för både vuxna och barn att delta i. 

Höstlov vecka 44

Under höstlovet kommer vi bygga gosedjursmonster i Makerspace, lära dig om statisk elektricitet i Familjeverkstan och se Markus Granseth fantastiska experimentshow.  

Renovering av plan 4

Precis som våra kroppar förändras när vi blir äldre behöver kroppenutställningen på plan 4 utvecklas. Under hösten kommer därför plan 4 vara stängt (utom rutschkanan) så att vi kan bygga om. Den nya utställningen kommer att vara färdig 16:e februari 2019.
Experimenten som stått på plan 4 kommer flyttas ut på andra ställen i huset, bland annat till Helt Sinnes på plan 2. 

Mest barnvänliga museum 2018

Vi är så stolta och glada över att ha blivit utnämnda till ”Stockholmarnas favoritmuseum” i kategorin ”Mest barnvänliga museum”! Dessutom 3:e plats i "Bästa utställningar" och 3:e plats i ”Stockholmarnas favoritmuseum”. Tack till alla stockholmare som svarat och till Evimetrix som genomför undersökningen. 
Vill du veta mer om undersökningen kan du kolla in här.

”Barn till Ensamma mammor”

Tom Tits Experiment är stolta samarbetspartners till Fryshusets projekt ”Barn till Ensamma mammor”. Ett projekt som utifrån ett hälsofrämjande perspektiv jobbar för att skapa härliga barndomsminnen och upplevelser. ”Barn till Ensamma Mammor” arbetar för att stödja barn som lever med sin ensamstående mamma under ekonomisk och/eller social utsatthet. Mer konkret innebär det att verksamheten erbjuder regelbundna träffar, aktiviteter, lovaktiviteter och utbildningar för våra medlemmar där allting är kostnadsfritt. För mer information både för dig som vill vara med på deras träffar och dig som vill vara med och stödja projektet kolla in deras hemsida.