Öppna lärarkvällar läsåret 2020
Köp biljett
Lärare experimenterar på kurs

Öppna lärarkvällar läsåret 2020

Tillsammans med Södertälje kommun håller vi lärarkvällar på temat hållbar utveckling och de Globala målen. Fokus ligger på naturvetenskap och teknik. 

Lärarkväll i kemi: Kemins dag

FN har utsett 2020 till Internationella året för växthälsa. Därför handlar årets Kemins Dags-experiment om fosfor och kväve, två näringsämnen som är viktiga för att växter ska må bra och kunna utvecklas optimalt! 

Det första experimentet är en lärarledd demonstration och det andra är utformat så att eleverna själva ska kunna genomföra det. Under kvällen testar vi experimenten tillsammans och när vi är färdiga får du med dig Kemins Dag-paketet som består av material för att kunna utföra experimenten med dina elever i klassrummet.

Experimenten är anpassade för årskurs 4-7 i grundskolan, men lärare som undervisar både yngre och äldre elever är välkomna.

Datum och tid: 1 oktober 2020 klockan 16.00-18.30.

Lärarkvällen anordnas av Tom Tits Experiment i samarbete med AstraZeneca. Kemins Dag firas över hela Sverige 16-17 oktober och anordnas av IKEM som tillhandahåller materialet till undervisningen. Här kan du läsa mer om Kemins dag.

IKEM och Astra Zenecas logotyper

Två personer arbetar vid en dator. Mälardalens Tekniska Gymnasiums logotyp.

Lärareftermiddag: CNC-programmering

För teknik- och matematiklärare på grundskolan.

Dessa två lärareftermiddagar anordnas av och på Mälardalens Tekniska Gymnasium. Kursen hålls vid två tillfällen, se mer info nedan.

Under eftermiddagen får du lära dig grunderna i CNC-programmering, både teoretiskt och praktiskt. Vi på Mälardalens Tekniska Gymnasium (MTG) vill visa och inspirera dig som lärare hur du kan utveckla dina elever inom programmering. Den starka kopplingen vi har med våra ägarföretag Scania och AstraZeneca gör att vi kan programmera på riktigt, i verklig miljö och med samma utrustning som företagen använder idag.

Första kurstillfället: 12 november 2020, anmäl dig senast 9 november 2020.
Andra kurstillfället: 11 mars 2021, anmäl dig senast 8 mars 2021.

Tid: Klockan 14.00-16.00.
Plats: Mälardalens Tekniska Gymnasium, Vagnmakarvägen 3 Södertälje.
Målgrupp: Teknik- och matematiklärare årskurs 6-9.
Max antal deltagare (per kurstillfälle): 12.

För att anmäla dig, kontakta utbildning@tomtit.se.

I samband med dessa lärareftermiddagar kommer du som deltagare även att erbjudas att anmäla din klass eller skola till en lektion i CNC-programmering. Lektionen tar cirka en timme och hålls av lärare från oss på Mälardalens Tekniska Gymnasium. Vi tillhandahåller all utrustning som behövs i form av datorer, pennor, papper etc.

Lektionen börjar med en kort presentation om Mälardalens Tekniska Gymnasium, därefter berättar lärarna om programmering i stort för att sedan gå över till en genomgång i specifik CNC-programmering. Eleverna arbetar två och två vid en dator. Utgångspunkten i programmeringen är koordinatsystem.

Vi vill med denna lektion visa att programmering finns inom industrin och andra yrkesområden än exempelvis spelprogrammering.

Bokningsregler:

  • Lärarkvällarna är gratis.
  • Anmälan är bindande.
  • Lärare i Södertäljes kommunala skolor prioriteras.
  • Kaffe och tilltugg ingår (endast om man har föranmält sig vid sista anmälningsdag).
  • Avbokning sker skriftligen till utbildning@tomtit.se senast dagen innan genomförande.
  • Vid utebliven avanmälan debiteras 300 kronor.
  • Kontakta oss på utbildning@tomtit.se för mer information.
Dela sidan:

Våra samarbets­partners