Kostnadsfri fortbildning i programmering
Köp biljett
Kvinna arbetar på en laptop

Kostnadsfri fortbildning i programmering

Är du lärare och nyfiken på hur du kan använda programmering i din undervisning? Under hösten 2020 erbjuder Tom Tits Experiment en kostnadsfri fortbildning i programmering.

Innehåll och mål

Fortbildningen ger en introduktion till programmering i Scratch, Python eller Micro:Bit. Kursen varvar teori med praktiskt arbete och inkluderar tre workshops på Tom Tits Experiment. Mellan de fysiska träffarna arbetar deltagarna individuellt med ett av programmeringsspråken i Skolverkets webbkurs Att programmera.

Sammanlagd tidsåtgång inklusive fysiska träffar är cirka 20 timmar.

Målgrupp och förkunskaper

Workshopsserien riktar sig i första hand till dig som är lärare och undervisar i matematik eller teknik i årskurserna 4-9, gymnasiet eller motsvarande skolformer inom vuxenutbildningen. Workshopserien är även öppen för lärare i andra ämnen eller andra skolformer i mån av plats.

Deltagarna ska vara verksamma lärare, men behöver inte vara behöriga matematik- eller tekniklärare. Inga förkunskaper i programmering krävs men det är en fördel om deltagarna har gått webbkursen Om programmering eller har motsvarande kunskaper.

Kostnad och utrustning

Workshopserien finansieras av Skolverket. Huvudmän/rektorer för de deltagande lärarna ansvarar för att skapa förutsättningar för kompetensutvecklingen genom att avsätta tid och se till att utrustning finns. Varje deltagande lärare behöver ha tillgång till en bärbar dator. För de som önskar lära sig mer om MicroBit tillkommer ytterligare behov av hårdvara.

Genomförande och anmälan

Kursen genomförs september-november 2020. Sammanlagd tidsåtgång inklusive fysiska träffar är cirka 20 timmar.

Fortbildningen inkluderar tre fysiska träffar på Tom Tits Experiment:

  • 8 september klockan 13-16
  • 7 oktober klockan 8.30-11.30
  • 5 november klockan 13-16

För intresseanmälan och mer information, kontakta utbildning@tomtit.se

Läs mer om kursen på Skolverkets hemsida

Dela sidan:

Våra samarbets­partners