Workshop­serie i programmering
Köp biljett
Kvinna arbetar på en laptop

Workshop­serie i programmering

Är du lärare och nyfiken på hur du kan använda programmering i din undervisning? Under våren 2021 erbjuder Tom Tits Experiment en kostnadsfri fortbildning i programmering.

Innehåll och mål

Fortbildningen ger en introduktion till programmering i Scratch, Python eller Micro:Bit. Kursen varvar teori med praktiskt arbete och inkluderar tre workshops på Tom Tits Experiment. Mellan träffarna arbetar deltagarna individuellt med ett av programmeringsspråken i Skolverkets webbkurs Att programmera.

Sammanlagd tidsåtgång inklusive fysiska träffar är cirka 20 timmar.

Målgrupp och förkunskaper

Workshopsserien riktar sig i första hand till dig som är lärare och undervisar i matematik eller teknik i årskurserna 4-9. Workshopserien är även öppen för lärare i andra ämnen eller andra skolformer i mån av plats.

Deltagarna ska vara verksamma lärare, men behöver inte vara behöriga matematik- eller tekniklärare. Inga förkunskaper i programmering krävs men det är en fördel om deltagarna har gått webbkursen Om programmering eller har motsvarande kunskaper.

Kostnad och utrustning

Workshopserien sker på uppdrag av Skolverket. Huvudmän/rektorer för de deltagande lärarna ansvarar för att skapa förutsättningar för kompetensutvecklingen genom att avsätta tid och se till att utrustning finns. Varje deltagande lärare behöver ha tillgång till en bärbar dator. För de som önskar lära sig mer om MicroBit tillkommer ytterligare behov av hårdvara.

Några röster från tidigare kursdeltagare

  • "Kursen har väckt intresse och nyfikenhet hos både mig och mina elever."
  • "Eleverna har fått prova på programmering och vissa av dem har själva på sin fritid fortsatt att programmera som de sedan visade på lektion."
  • "Genom att få höra andra deltagares erfarenheter och tankar utmanade det även ens egna sätt att tänka och resonera kring det vi mötte i kursen."
  • "En mycket bra och givande kurs som är värd att gå på!"

Genomförande och anmälan

Kursen genomförs vårterminen 2021. Sammanlagd tidsåtgång inklusive fysiska träffar är cirka 20 timmar.

Fortbildningen inkluderar tre obligatoriska träffar:

  • Torsdag 18/3 klockan 13.30-16.30.
  • Onsdag 31/3 klockan 13.30-16.30.
  • Tisdag 20/4 klockan 13.30-16.30.

Vi följer gällande rekommendationer för covid-19 och kommer därför genomföra den första workshopen digitalt. Workshop 2 och 3 kan komma att genomföras på plats på Tom Tits Experiment. Hela kursen kommer dock att kunna erbjudas digitalt för de deltagare som så behöver.

För intresseanmälan och mer information, kontakta utbildning@tomtit.se

Läs mer om kursen på Skolverkets hemsida.

Dela sidan:

Våra samarbets­partners