ForskarFredag
Köp

ForskarFredag

Fredag den 27:e september är det dags för ForskarFredag. Vi på Tom Tits Experiment hoppas att ni vill vara med och träffa forskare! 

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter i hela Sverige, alltid den sista fredagen i september. ForskarFredag vill skapa mötesplatser mellan forskare och allmänhet, visa hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara och hur det egentligen är att jobba som forskare.

Vad händer under ForskarFredag på Tom Tits?

FULLBOKAT!

Under förmiddagen är det speed-dejting för forskare och gymnasieelver. Efter en kort introduktion får forskarna möjlighet att pitcha varför eleverna ska prata med just dom om deras forskning. När samtliga forskare fått en chans att locka till sig eleverna är det dags för eleverna att speed-dejta dig som forskarna för mer information om vilka dom är och vad dom gör. Strax före lunch är det dags för eleverna att visa vilka de vill satsa sitt forskningsbidrag på.

Insläpp sker kl. 08:45. Aktiviteten pågår mellan 09:00-12:30.
Begränsat antal platser. 

ForskarFredag kan bokas av lärare på gymnasieskolor i mån av plats. Eleverna får ställa frågor, småprata, upptäcka och bilda sig en relation till forskare från fler olika representerande forskarområden. Detta är ett unikt tillfälle för forskare att ge unga en intressant och spännande bild utav forskaryrket. Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Läs mer om ForskarFredag! 

Dela sidan: