Restaurangen
Köp

Restaurangen

Vår lunchrestaurang jobbar dagligen med att minska matsvinnet och servera bra och hållbar mat. Idag är 70% av utbudet i buffén vegetariskt.

”I Sverige slänger vi cirka 400 000 ton mat per år, vilket innebär att en tredjedel av all mat som produceras hamnar i soporna. Trots att den går utmärkt att äta. Hur kan vi får ner de här siffrorna och engagera oss mer för vårt klimat? Matsvinnet är ett problem, men samtidigt en möjlighet då det innebär en potentiell resurs som går att börja ta hand om.”, säger Joacim Sörefjord, restaurangchef, Tom Tits Experiment. 

Matsvinn

Att minska matsvinnet är någonting vi på Tom Tits restaurang alltid jobbar väldigt hårt med. Det globala målet är att halvera matsvinnet till 2030 och det är något vi strävar efter.

Vi planerar noga hur mycket mat vi lagar för att minimera svinnet. Gäster påminns om att hellre ta flera gånger än att ta mycket på en gång som sedan eventuellt kastas. Vi tar tillvara på våra råvaror i minsta detalj.  

Kostpolicyn

Livsmedels- och måltidspolicyn är ett styrande dokument för att kvalitetssäkra måltidsverksamheten i den offentliga verksamheten samt måltidsverksamheter i de kommunala bolagen. Policyn är gemensam för Södertälje kommuns förvaltning och Telge AB. 
”Alla matgäster, men även vårdnadshavare, ska känna en trygghet i att det serveras välsmakande och näringsriktigt väl sammansatt kost. Maten som serveras ska vara säker avseende specialkoster och livsmedelshygien. Den ska vara framställd under goda etiska förhållanden och med så låg miljöpåverkan som möjligt.”, från Södertälje kommuns kostpolicy.

Lär mer om kostpolicyn.

Dela sidan: