Café
Köp

Café

I vårt ekocafé serverar vi hjärnsmart mat, jobbar för noll matsvinn, säljer vår egengjorda honung och anpassar utbudet efter säsongens grönsaker.

”För mig är det viktigt att ge kunderna en näringstät och hjärnsmart mat som både är bra för kroppen men samtidigt för miljön. Vi vill öppna upp mer för den vegetariska/veganska världen då den har massor av gott att erbjuda!” – Sofia Hamjatov, caféansvarig på Tom Tits Expeiment.
 

Jobba emot matsvinn

Att minska matsvinnet är något Tom Tits Café jobbar hårt för dagligen. Allt börjar på morgonen med preppning av maten. Vi ser alltid till att förbereda lagom utifrån antal besök. Hellre att vi får göra mer under dagen än att vi måste slänga mat vid dagens slut.

Vi ser också till att använda råvaror som annars kastas. T.ex. kikärtsspad – perfekt att använda till bakning. Finns det kaffe kvar ifrån dagen, då används det till att baka kokosbollar. Bananer som blivit bruna och håller på att gå ut använder vi och bakar bananbröd. Hela tiden se till att allting används!

Engångsartiklar och hjärnsmart mat

Vi försöker så mycket vi kan att dra ner på användandet av engångsartiklar, speciellt i plast. Sugrör och plastmuggar har vi slutat köpa in. De engångsartiklar vi har ställer vi bakom disken. Gästerna får fråga när de behöver, och kanske där får sig en tankeställare om de verkligen behöver artikeln eller inte.

Via skyltning i cafét berättar vi om vilken mat som är bra för kroppen och varför – hjärnsmart mat, helt enkelt! Några exempel på vad du får i dig via hjärnsmart mat:

Blåbär – Antioxidanter och vitamin B+C
Valnötter – Omega3 och järn
Citron/lime – Kalcium och vitamin C
Quinoa – Kalcium, protein och vitamin B3
Grönkål – Vitamin A+C och järn
Pumpafrön – Zink och magnesium

Veganska utbudet

I vårt café finns det något för alla att äta. Vi har vår meny med veganska alternativ båda för mat och fikabröd. Har man allergi, specialkost eller liknande kan vi alltid fixa en ny maträtt på plats där du själv får välja dina ingredienser.

Dela sidan: