Södertälje kommun

Du som är lärare i Södertälje kommun kan besöka oss kostnadsfritt med din klass måndag-fredag under terminerna. Arbeta, undersök och fördjupa er i alla experiment. 

Besök oss

Alla skolor i Södertälje har möjlighet att måndag-fredag besöka oss kostnadsfritt (Södertälje kommun står för kostnaden) med sina klasser. På tisdagar kan skolor i Södertälje besöka oss från 8.30 om besöket är förbokat. Resterande dagar bokas besöken från kl. 10.00. Det här avtalet med kommunen omfattar all utbildningsverksamhet i Södertälje kommun, både friskolor och kommunala skolor –  från förskola till gymnasium. Elever och lärare kan undersöka, upptäcka och arbeta med teman eller annat. Ett bra sätt att komma igång är att använda våra uppdragskort "Tänk & Testa" som finns inom nio olika områden. Korten och handledningarna kan du ladda ner gratis före besöket.

Håll Södertälje rent

Vecka 19, 9-12 maj, är det dags för Håll Södertälje rent kampanjen, Återvinn eller försvinn! Du som skolklass i Södertälje kan nu boka in dig på aktiviteter i centrum där eleverna får lära sig mer om återvinning. Delta i hjälteverkstaden, gå på föreställning med Tobbe Trollkarl, delta i teckningstävlingen eller en temadag.

I samband med detta är ni välkomna att besöka Tom Tits Experiment och delta i vår tävling inom samma tema. På plats får ni material att gå en tipspromenad som handlar om hållbarhet. Den vinnande klassen i tipspromenad vinner valfritt skolprogram på Tom Tits för hela klassen. För att besöka oss gör en vanlig bokning för skolklasser.

För att boka klassbesök

Fyll i formuläret

Villkor

Du måste ha deltagit i vår introduktionsutbildning (två timmar) eller gått motsvarande utbildning tidigare hos oss. 
Klassbesöken kan inte göras på lov och helgdagar: Sommarlov 2017 12/6-21/8, Höstlov 2017 v.44, Jullov 2017-2018 v.52-1. 

Introduktionsutbildning för grundskol- och gymnasielärare

Anmäl dig här

För mer information om våra kurser och fortbildning: utbildning@tomtit.se

Introduktionsutbildnings för förskolans personal

Anmäl dig här

För mer information om våra kurser och fortbildning: utbildning@tomtit.se