Träna hjärna

Sport, sport, sportlov säger ni! Träna, träna, träna hjärna tänker vi! För visst kan man träna hjärnan som vilken muskel som helst? 

Hjärnkoll på bollen

Bra utövare av bollsporter ”känner” var bollen är utan att använda ögonen. Men hur och går detta att träna? Din kropp kommunicerar med dig via nervsystemet, dina muskler och leder samt balansen. Det kan du göra utan att du behöver titta på din kropp. Det är så kroppen lär sig saker som senare ”sitter naturligt” utan att du ser på den, som till exempel att cykla. Tillsammans med forskare från Gymnastik- och idrottshögskolan har vi tagit fram en workshop där du med hjälp av en boll kan utveckla din kroppsuppfattning och kroppskontroll.

Minnesutmaning

Kan vi träna vår hjärna? Vad för övningar ska vi göra för att träna vår hjärna? Varje dag anordnar vi en workshop för alla åldrar. Där får ni testa på övningar som tränar hjärnan och kan även få lite tips och tricks ifrån våra värdar. Gör det även mer spännande genom att delta i vår tävling! Den som har det bästa minnet under dagen vinner 2 st fribiljetter! 

Makerspace

I vårt Makerspace står alltid kreativiteten i fokus. Bygg och programmering står på schemat detta lov! 
Specifika tider under dagen får du en introduktion i programmering via våra Bluebots. Kan du programmera dom för att kunna ta sig säkert runt banan? 

Såpbubblor

Välkommen till såpbubblans värld på Tom Tits. Hur stora bubblor kan du göra? Kan du stå i en bubbla? Går det att göra en vägg av en såpbubbelhinna? Missa inte dagens såpbubbelshower där du får se fyrkantiga bubblor, vita bubblor, flera meter långa bubblor och många andra bubblor!