Påsklov

Påsklovet närmar sig med en flygande fart! Vi ska bygga raketer som flyger högt, långt, svävar, ja allt en raket kan göra. Hur flyger din raket? 

Shoemerang

Många av oss har nog testat eller byggt en boomerang. Men har ni hört talas om en shoemerang? Under lovet kommer vi tillverka egna shoemerangs. Sedan testar vi funktionen för att se om dom kan flyga, men hur flyger egentligen en shoemerang? 

Hur funkar det egentligen?

Då och då kommer vi med vår rullande experimentvagn och gör lite spännande saker och pratar om varför det blir som det blir. Håll utkik efter en orange blinkande lampa!
Vi kommer även gå till experiment i huset och testa dom samt prata om resultatet. Missa inte dessa lärorika visnignar! 

Makerspace

I Makerspace står alltid kreativiteten och skapandet i fokus. Under lovet kommer vi bygga väldigt speciella raketer, nämligen sugrörsraketer. Hur långt kan du få din raket att flyga? Hur högt kan den flyga? 
Under specifika tider under dagen kommer vi bygga valfria flygfarkoster som du sedan ska få att sväva med hjälp av vår vindtunnel. 

Såpbubblor

Välkommen till såpbubblans värld på Tom Tits. Hur stora bubblor kan du göra? Kan du stå i en bubbla? Går det att göra en vägg av en såpbubbelhinna? Missa inte dagens såpbubbelshower där du får se fyrkantiga bubblor, vita bubblor, flera meter långa bubblor och många andra bubblor!