Nobelcreations

Nobelmuseet flyttar in på Tom Tits Experiment! I alla fall i två månader. Nobelmuseets utställning Nobel Creations kommer att visas på Tom Tits. 

Nobel Creations

Nobel Creations handlar om att med hjälp av mode, musik, hantverk och fotografi skapa fria tolkningar av årets nobelpris. Det är studenter ifrån Beckmans Designhögskola, Fotoskolan STHLM, Handarbetets vänner och Kungliga Musikhögskolan som kommer göra dessa tolkningar utifrån upptäckterna av pristagarna inom fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi.

Deras skapelser kommer visas i Tom Tits utställning mellan 9/12 – 12/2. Utställningen öppnar kl. 14 den 9/12.

Att jobba med Nobel Creations är en av årets höjdpunkter på Kungliga Musikhögskolan. Det är samtidigt, kreativt, tvärvetenskapligt, konstnärligt och cutting edge rent teknologiskt. Vi får kasta oss ut på djupt vatten tillsammans med andra lärosäten i Stockholm och blir slagna varje år av en överväldigande känsla när allt klaffar och alla delar kommer tillsammans.” 
Hans Lindetorp, adjunkt i musik- och medieproduktion på KMH.

Är ni en skolklass kan ni boka vårt utformade skolprogram om Nobel Creations och Nobelprisen.

Bakgrund

2011 inledde Nobelmuseet ett samarbete med Beckmans Designhögskola. Modestudenter fick då i uppdrag att utforska det som förenar Nobelpristagare och modeskapare: kreativiteten. Det resulterade i sex kreationer som visades i utställningen Fashion Innovation. Samarbetet fortsatte och utvecklades med flera skolor. Resultatet blev större utställningar med fler uttrycksformer och ett mer vetenskapligt djup.