Aktuellt

Missa inte vårt kommande nyhetsbrev eller lovens aktiviteter. Dessutom finns en hel del aktiviteter för både vuxna och barn att delta i.

Sommarlov

Nu har sommarlovet gjort entré och det är fullspäckat med aktiviteter! Testa vad som händer när du svänger dig i "Jojon", reglerar vindstyrkan i "Stormen" eller tar en åktur i industriroboten "Robocoaster". Vill du komma på upptäcktsfärd hos oss? 

Min Stora Dag

Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som förverkligar önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser. Under 2016 deltog över 3000 barn i aktiviteter som Min Stora Dag anordnat.
Under sommaren kommer du som besökare ha möjlighet att skänka 5 kronor per inträde till Min Stora Dag när du betalar entréavgiften på Tom Tits Experiment. Tack för att du gör skillnad!  

Hållbarhetspår i parken 

Tillsammans med Sweco och AstraZeneca har vi tagit fram ett ekosystemsspår som finns tillgängligt för alla i parken. Med hjälp av spåret får du se ekosystemstjänsterna på plats och få större förståelse för hur de gynnar oss människor, upprätthåller eller förbättrar vårt välmående och våra livsvillkor.

Lennart Nilsson fotoutställning

Hela sommaren visar vi en fotoutställning av Lennart Nilsson "Resan till livets kärna" på plan 4 i tornrummet. De bilder du kan se i utställningen är förstorade upp till flera miljoner gånger. Detta öppnar världar, att upptäcka och studera, som tidigare varit dolda för oss. Alla bilder fotograferas i svartvitt. Vissa bilder färgsätts sedan så att de olika objekten i bilden blir enklare att studera. Hur många celler tror du vi har i kroppen? 

 

Topp 10 museum i Sverige

Tom Tits Experiment har den stora äran att ha blivit utnämnd som ett av de 10 bästa muserna i Sverige av The Culture Trip. Vi är stort tacksamma för dettta och är spända för den fullspäckade sommaren vi har framför oss! 

Lilla Children's Climate Prize

Förra året instiftade Telge Energi Children’s Climate Prize, en internationell tävling som varje år korar en ung klimathjälte som gjort något extraordinärt för klimat och miljö. Nu har även Telge Energi startat Lilla Children’s Climate Prize som syftar till att skapa med klimatengagemang ute i Sveriges skolor tillsammans med lärare och elever. Det lilla prisets syfte blir främst att lyfta upp och prisa de små men viktiga saker som görs på lokal nivå. Vinnarna kammar får 5 000 kronor till klasskassan, deltagande som gästklass vid ”stora” Children’s Climate Prize 22:a november och en heldag hos oss på Tom Tits Experiment med ett skolprogram på plats. Delta med din klass!

Efterlysning av bilder

Vi på Tom Tits behöver ER hjälp! I år är ett stort för oss, vi fyller 30 år. På vår födelsedag öppnar vi en fotoutställning där vi tittar tillbaka 30 år i tiden. Det är här vi behöver er hjälp! Besökte ni oss för 20-30 år sedan? Har ni något foto kvar från det besöket? På något experiment, på huset eller på dig själv när du testar experiment? Om ni har foton vi vill använda till vår fotoutställning får ni 2 fribiljetter som tack! Har ni material kontaka sofia.rosenqvist@tomtit.se

Spana in vår film!