Aktuellt

Missa inte vårt kommande nyhetsbrev eller lovens aktiviteter. Dessutom finns en hel del aktiviteter för både vuxna och barn att delta i.

Stora Barnsemesterpriset 2017

Tom Tits Experiment har den stora äran att ha blivit nominerade till stora barnsemesterpriset 2017 inom kategorin "bästa sciencecenter". Om du tycker vi förtjänar att vinna kan du rösta fram till den 14:e mars.

Kurser under våren

Under våren erbjuder vi utbildningar tillsammans med Folkuniversitet. Utbildningarna anorndas på Tom Tits Experiment. 
Prorammering för barn, i den här kursen går vi igenom grunderna i prorammering där barnen kommer utveckla sitt datalogiska tänkande. Vi bygger enkla spel och digitala berättelser i Scratch som är en programmeringsmiljö speciellt utvecklad för barn.
3D-printing, i den här kursen visar vi i praktiken hur en 3D-skrivare fungerar och demonstrerar exempelutskrifter i olika material och tillämpningar.
Makerday, i den här kursen får barn och vuxna en heldag med kreativt hands-on skapande i digital teknik och elektronik. 

Renovering

För tillfället pågår en ombyggnad på plan 2. Då butiken har flyttat från plan 2 till plan 1 är det nu en stor yta där en ny utställning ska ta pltats. Vissa experiment kommer plockas bort under tiden och vissa har bytt plats i utställningen. 
Informationen uppdateras löpande.

Sist på nyheten?

Till hösten startar vi ett nyhetsbrev. Ta del av nyheterna först och få exklusiva erbjudanden direkt till din mail. Signa upp dig.

Spana in vår film!