Aktuellt

Missa inte vårt kommande nyhetsbrev eller lovens aktiviteter. Dessutom finns en hel del aktiviteter för både vuxna och barn att delta i.

Tom Tits 30 år!

Den 10:e oktober fyller vi 30 år, det kommer vi fira ordentligt. Den 15:e oktober är ni välkomna att fira oss med saft och bulle och tidskapsel och massa mer. Läs mer här.

Astronomins helg

Den 23 och 24e september firar vi Astronomins Dag och Natt med fullt av rymd aktiviteter. Kolla in programmet här.

Vi renoverar

Just nu håller vi på med att fräscha till i huset så utställningen som kallas "Bara Vara" är avstängd. Självklart har experimenten som stått där flyttats ut i huset under tiden. Vi hoppas ni är lika taggade som vi på att se det färdiga resultatet. 

Solceller på Tom Tits

På Tom Tits tak monteras just nu solceller som ska producera el åt oss. I grunden är det samma teknik som används i rymden på satelliter och rymdfarkoster. De kommer att bidra till en lägre elkostnad, minskad miljöbelastning och bättre hållbarhet. Vi kommer också kunna följa upp vad varje solcellsmodul producerar.

Hållbarhetspår i parken 

Tillsammans med Sweco och AstraZeneca har vi tagit fram ett ekosystemsspår som finns tillgängligt för alla i parken. Med hjälp av spåret får du se ekosystemstjänsterna på plats och få större förståelse för hur de gynnar oss människor, upprätthåller eller förbättrar vårt välmående och våra livsvillkor.

Topp 10 museum i Sverige

Tom Tits Experiment har den stora äran att ha blivit utnämnd som ett av de 10 bästa muserna i Sverige av The Culture Trip. Vi är stort tacksamma för dettta och är spända för den fullspäckade sommaren vi har framför oss! 

Rösta på oss som årets turistmål 2017

Har ni haft kul på Tom Tits och vill rekomendera det till andra? Gå in på turistmål.se och rösta på oss som årets turistmål 2017.

Lilla Children's Climate Prize

Förra året instiftade Telge Energi Children’s Climate Prize, en internationell tävling som varje år korar en ung klimathjälte som gjort något extraordinärt för klimat och miljö. Nu har även Telge Energi startat Lilla Children’s Climate Prize som syftar till att skapa med klimatengagemang ute i Sveriges skolor tillsammans med lärare och elever. Det lilla prisets syfte blir främst att lyfta upp och prisa de små men viktiga saker som görs på lokal nivå. Vinnarna kammar får 5 000 kronor till klasskassan, deltagande som gästklass vid ”stora” Children’s Climate Prize 22:a november och en heldag hos oss på Tom Tits Experiment med ett skolprogram på plats. Delta med din klass!

Efterlysning av bilder

Vi på Tom Tits behöver ER hjälp! I år är ett stort för oss, vi fyller 30 år. På vår födelsedag öppnar vi en fotoutställning där vi tittar tillbaka 30 år i tiden. Det är här vi behöver er hjälp! Besökte ni oss för 20-30 år sedan? Har ni något foto kvar från det besöket? På något experiment, på huset eller på dig själv när du testar experiment? Om ni har foton vi vill använda till vår fotoutställning får ni 2 fribiljetter som tack! Har ni material kontaka tove.kalengrufman@tomtit.se

Spana in vår film!